Monday, June 30, 2014

Dugaan Ramadhan Pertama

Assalamualaikum. ..
Hari ni dah Ramadhan ke 2, dukacita dimaklumkan aku di duga di Ramadhan pertama..sakitnya tekak..sakitnya badan..tp aku gigih menamatkan puasa pertama...terbaring lesu di rumah dan di duga asthma attack sebaik selepas berbuka puasa...panik semua family..lucky aku ok x lama lepas tu...kalau x mmg dah check in KPJ Seremban dah...puasa tahun ni x sama dengan tahun lepas...tahun lepas aku berjaya habiskan 26 hari berpuasa...tahun ni x tau la....semoga aku diberi kekuatan....


Simple menu berbuka petang semalam..semua berkumpul kat rumah..memandangkan aku x sihat..x mampu untuk aku membantu mereka2 di dapur..kalau x sure riuh rendah kami semua masak sama2...
Macam2 menu ada dalam gambar tu ha...korang tgok la sendiri...
Simple menu puasa pertama...
Hari ni x tau la mak masak apa....xde perancagan lagi...nak pulak aku tgh demam dan batuk teruk ni....hari ni aku x mampu berpuasa sebab perlu amik ubat ikut masa....
Kalau boleh x nak check in KPJ....

Buat 30 orang readers yang nak kad raya dari aku...korang boleh email alamat korang...setakat ni masih x ramai lg...aku lanjutkan sampai pukul 8 mlm hari ni....aku mencari 23 orang lagi....yang mana dah bagi alamat tu....tunggu kad dari aku....ok?

48 comments:

  1. haaaa, saya ingat dah tutup.. sy nak kad raya tuhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lom ramai lagi...got your address.tunggu ye kad raya dari SA

      Delete
  2. wah..meriahnya berbuka....selamat berpuasa kak long!!

    ReplyDelete
  3. Lorrr...get well soon kak long, patutlah senyap semalam... oh yer...kad tu iolss tak payah bagi address kannn??? Ahakss...kan dah ada dalam simpanan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok dh masuk list...alamat dh ada dh..huhu

      Delete
  4. Kak...jage diri kak. Risau sy. Moga Allah permudah akak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah I'll be ok...thanks fara...

      Delete
  5. sis sakit ?? get well soon.. jan paksa diri sgt kalo xdapat tunaikan puasa ye sis. meriah laaa makann tuu.. hehe. selamat bpuasa sis =)

    p/s: fuyo o.o ! dapat kad raya ??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak kad raya x? Meh bg alamat...email to me suriaamanda@yahoo.com

      Delete
  6. semoga SA cepat2 sihat yek..rajin2 mkn ubat tau..

    uihhh meriah tengok makanan tu..seronok kan berbuka ramai2 bersama keluarga..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berbuka dengan family mmg la seronok...pas ni berbuka bujang plak....x tau la mcm mn nanti

      Delete
  7. hope puasa kali ini dapat dilakukan dengan baik....
    nak juga kad raya tu....
    send e-mail kat : sukma_mimi07@yahoo.com.my

    ReplyDelete
    Replies
    1. Email me your address dear coz I x htr digital e-card...
      Email : suriaamanda@yahoo.com

      Delete
  8. dugaan kak...moga akak cepat sembuh ye,,

    ReplyDelete
  9. semoga cepat sembuh kak dan dapat menjalani ibadah puasa.

    alamat fiza dah ada dah kan kak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamat fiza dh ada dh...tunggu kad akak eh...

      Delete
  10. Dugaan untuk Ramadhan tahun ni tu, SA tapi alhamdulillah dah berjaya ditempuhi. Semoga SA cepat sembuh dan boleh sama-sama berpuasa dan beramal ibadah.

    ReplyDelete
  11. meriahnyeeee lauk berbuka..kalau ini dh simple, mcm mana kalau beria kan..hehe

    alahaiii SA..take care okayh..get well soon..

    ReplyDelete
  12. alaa..siannya...take care yer...

    nak kad raya!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks...dh dpt dh alamat...tunggu kad raya ye..

      Delete
  13. I pray for your speedy recovery SA..
    hope tak melarat lah yer.. makan ubat ikut time.. rest secukupnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks zaza...dh start keja dh pun ni....tp x ok betul lg..

      Delete
  14. insyallh semuanya akan baik2..
    cepat2 sihat ye.. seronok dpt berbuka ramai2 sekeluarga.

    ReplyDelete
  15. Semoga cepat sembuh.... Amin...

    ReplyDelete
  16. semoga cpt sembuh dan boleh menjalani ibadah puasa dgn jayanya..;)

    ReplyDelete
  17. get well soon akak.. kad raya?? nanak jugak boleh.. heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak ke x nak? Hihihi...email alamat

      Delete
  18. waaa.. simple pun camni punya meriah... take care kak..

    ReplyDelete
  19. semoga cpt sembuh....

    byk makanan berbuka...nti sy send alamat...nak kad raya jugak

    ReplyDelete
  20. Salam Ramadhan SA.. slmt menjalani ibadah puasa.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sakam ramadhan buat Khir Khalid juga...

      Delete
  21. Moga cepat smbuh.. Smaa la dgn saya juga... Dugaan awal ramadhan...

    ReplyDelete
  22. meriah jugak menu tu kak...semoga akak cepat sembuh ekkk...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah