Thursday, June 19, 2014

Lunch Burger Ramly Sahaja...


Hari ni aku bz nauzubillah....x sempat nak buat entry auto publish mcm selalu....pagi2 dah ada latihan kebakaran...giler tul la turun tangga dari level 11 sampai la Groundfloor....goyabg kepala lutut weh...bab tu aku up kemudian la eh...ni nak citer pasal Franchies Ramly ni...aku mmg suka beli product keluaran Ramly...td tghari aku pi Sophie Paris pi amik barang customer...alhamdulillah semua barang ada stok....orang pun x ramai so smooth je urusan hari ni.....balik dari SP terus singgah sini...makan burger double beef +cheese...hihihi...


rasanya kat semua stesen lrt ada kot kiosk ni...


Promosi breakfast...berbaloi ni....


Burger yang dh siap...bila ada customer diorang panaskan aje dan if ada add on cheese ke kan....


Sampai kat opis baru amik gambar...semua yg aku order dia letak dlm ni


Packaging pun cantik dan mesra alam gitu....kertas pembalut burger tu melekat ngan packaging tu so dia hold burger korang 


Ni la isi dalam...double beef burger + cheese

Total damage RM8.10 sebab aku add cheese tu kena 60 sen...apa pendapat aku tentang burger ni...sedap memang sedap...cuma daging tu x juicy..maybe sbb dia dh awal2 goreng kot....kalau juicy baru best kan....so far ok la cuma x boleh layan selalu ....
Mahal pun mahal tp x elok kot makan fast food hari2

Korang kalau nak cuba boleh la cuba
Kat bawah ni harga2 untuk rujukan..


Selamat mencuba......


36 comments:

  1. tetiba terasa nak makan burger plak malam ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaaa....cari burger dan pastikan ramly beger eh...

      Delete
  2. Ok la tu support produk tempatan & tak rasa was was status halal kan

    ReplyDelete
  3. memang berbaloi dengan harga tu..puas hati makan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sesekali boleh la lyn Fiza..x leh selalu...

      Delete
  4. Hai...maybe Mark Zuckerberg tengah buat renovation terhadap FB? Haha adoi~ berapa lama pun xtau..wuwu

    ReplyDelete
  5. wah ramly dah ada kiosk
    bila nak bukak kat melaka ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lupa plak nk tanya en ramly td...eh..hihihi

      Delete
  6. daging beger ramly mmg terbaik!

    ReplyDelete
  7. Tetiba je rasa nak makan burger.. entri menggoda ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tergoda eh...hihi..mmg dengaja pun..hihihi

      Delete
  8. adehhhh sedapnye...dh la perut lapar

    ReplyDelete
  9. Semoga kenyang dear walaupun makan burger..nampak pon sedap..original from Ramly kan..

    ReplyDelete
  10. sedap! klau dekat srawak ni sush nk cari kedai yg jual brger ramly..klau ada pun hrga lain, mhal sikit dri yg biasa..emm..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo....Timm kat Sarawak la...lupa plak...

      Delete
  11. yummy..nak gi mkn beger la malam ni..

    ReplyDelete
  12. 1st time tau ada kiosk ramly burger... tak pernah nampak pn kiosk ni kat mana2. mungkin sbb tak explore kot hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dh lama dah ada...cuma x explore but kat station2 lrt terpilih...setakat ni yg I tu kat taman jaya tu ngan kelana jaya..tempat lain x tau ...

      Delete
  13. teringin pulak, sat gi nak masak kat umah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buat la tutorial....boleh SA buat kat umah...

      Delete
  14. Wah sedapnya nampak... huhuhu

    ReplyDelete
  15. bagi laa burger jenis apa pun tapi the best bagi saya is burger ramly..hehehehe..anyway, tak semua stesen ada kiosk nie kak..selected station only..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul2 burger ramly mmg the best...haah akak dh tau dh..selected station je ada...

      Delete
  16. nak burger SA, banjer kite satu ek...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh je...bila nak? Jom jumpa jom...

      Delete
  17. Firstly ....tahniah for new template ( baru sedar ) .... keduanya kiosk macam nie ada gak ka area salak tinggi tapi belum hati nak pegi sebab selalu sangat sunyi....bila baca ni ada lah dorongan skit... hahahaha

    ReplyDelete
  18. hi akak. tq singgah blog liz. liz dtg sini follow semula. wah akak pn suka cerita psl makanan ye dekat blog.

    ReplyDelete
  19. Slalu juga singgah di lrt keramat layan burger ramly ni.. sempoi juga.. best.. :)

    ReplyDelete
  20. Wah.. Sedap tu.. Lalu je tak pnh singgah situ..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah