Tuesday, June 24, 2014

Kurma Algeria


Assalamualaikum

Hi korang......
Korang suka makan kurma? Aku x berapa suka tetapi...kurma Algeria ni sedap gila terus aku jadi suka makan kurma plak..hihihi...kurma ni banyak khasiat kankurma jugak boleh mengubati macam2 penyakit...kuma bagus untuk ibu2 mengandung dan boleh menghidarkan penyakit kuning yangdihidapi bayi2 yang baru lahir....so ibu mengandung sila makan kurma ye...
Special thanks to En Ringgo sebab bagi kurma ni...memang sedap dan lemak2 rasanya...
Pas ni nak cari kurma yang jenis macam ni la...x manis dan x kering sangat...
Korang suka kurma yang macam mana? 

13 comments:

  1. wah besar2 buah dia...sedap nie..

    ReplyDelete
  2. suka kurma yang lembut ..tak suka yang keras kak...

    ReplyDelete
  3. Sy suka kurma yg kulitnya lmbut dan boleh ditelan.., kalau kulit keras, kena kopek dulu buang.., heheh

    ReplyDelete
  4. sy pon x bape dgn kurma kak.xtau lah kenapa.hehehe.tapi akan cuba jugak mkn.hehe

    ReplyDelete
  5. suka makan kurma yang lembut² basah basah sikit..kalau jenis kering sangat tu,blend ngan susu je :)

    ReplyDelete
  6. Lya & En Hubby HANTU KURMA SA...mmg kami suka kurma walaupon bukan bulan TRamadhan mmg sellau beli kurma kat pasaraya ..

    ReplyDelete
  7. I suka kuma yuta by yusof taiyoob.. sedappssss

    ReplyDelete
  8. Suka kurma yang tak begitu kering. Biasanya kalau bulan puasa dapat banyak kurma pemberian kenalan, tahun ni tak tahulah. Kalau takda, beli ajelah habis cerita.

    ReplyDelete
  9. Myra suka kurma yg isi banyak.. makan gebu je..
    Buat air pun sedap..heheee

    ReplyDelete
  10. ingat kurma ingat pla nak dekat Ramadhan kan ? heheh.. trus teringat iklan Yusuff taiyoob tuu.. hoho

    ReplyDelete
  11. Setakat ni semua jenis kurma saya makan.. tp ada sekali dpt yg betul2 best & tak pasti jenis apa. Jenis yg ni kot rasanya...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah