Tuesday, June 24, 2014

Hati2...Dunia Dah Tak Selamat.....


Dimana2 sekarang even di laman rumah sendiri pun x selamat....
Menakutkan la skrg ni...aduhaiiiii......terus aku takut giler teringat anak dara aku dan anak2 buah...ya allah lindungi la anak2 aku dan keluarga aku dari maha bahaya...
Sedangkan kat rumah pun jenayah boleh muncul Inikan pula kat tempat lain....
Aku share kat sini untuk semua readers aku ye...korang nak ambil gambar tu and share kat blog ko pun aku x kisah....jom kita sama2 sebarkan...

14 comments:

  1. kena lebih berhati-hati sekarang ni kan..bahaya betul

    ReplyDelete
  2. ya Allah takutnye along....dah le kes culik pastu jual organ org dok kate2.... takut laaa....baru2 ni kat sekolah pun berani dieorg datang tuk menculik.... main tarik2 jek masuk van.... takutnye la hai...tu le kene pesan kat pengasuhkan....

    ReplyDelete
  3. tulahh kan...pelik2 lah manusia zaman sekarang ni :(

    ReplyDelete
  4. Allah sebaik-baik tmpt kita berlindung... Nauzubillah...

    ReplyDelete
  5. mmg takut.. skrg kes culik budak2 berleluasa mcm tak ada batasan dah.. lagi2 yang ada anak perempuan..
    moga Allah lindungi anak2 kita

    ReplyDelete
  6. Betul tu, SA.Duduk dalam rumah pun jadi takut bukan kepalang. Memang sekarang ni rasa tak selamat sangat. Risau bila kenangkan anak-anak yang ditinggalkan di rumah.

    ReplyDelete
  7. seriusly bila baca mmg rasa takut sgt..banyak sgt berita kes culik nie tersebar..moga Allah lindungi kami sekeluarga..

    ReplyDelete
  8. Dunia sekarang..kadang tak tercakap dek akal kita

    ReplyDelete
  9. berani betul penjenayah zaman skarang ni..kat mana mana pun boleh..ade je taktik yang dorang fikirkan..semoga kita lebih berhati² dan moga Allah lindungi kita.

    ReplyDelete
  10. Bahaya kan .... mcm2 taktik penjenayah ni... minta kita dijauhkan dari semua perkara yg x diingini....

    ReplyDelete
  11. Berani betul la diaorg ni kan ?? Tu yang dia bagitahu ..mak budak tu suh ambik ..Kalau dia tak bagitahu dia pakai rampas jer budak kecik tu camner ..Huhuhu ..mujur jugak mak budak tubagus nak call polis,..

    ReplyDelete
  12. Macam2..
    Apapun kita kena sentiasa beringat dan berhati2

    ReplyDelete
  13. Allahuakhbar.. smpai mcm tu skali teknik mculik skang ?? =( mmg mnakutkan ~~~~~

    ReplyDelete
  14. Mmg merisaukanlah... semoga sentiasa dilindungi Allah swt... aamiin..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah