Saturday, June 14, 2014

Econsave Pilihan Kami Sekeluarga....

Setiap 2 minggu kami pasti akan shopping barang2 dapur...orang sebulan sekali kan..tp tu la..keluarga besar kan...hihihi...kekadang x sampai 2 minggu dh pi beli lg...skrg kan musim panas...kadang2 saje je pi survey2 or window shopping semata2 nak kena ekon...x leh blah perangai kan..


Kira....kira....jgn x kira...


Untuk 2 minggu terakhir ni abah bayar... aku lom gaji...


Skodeng apa mak abah tu


Dah2 jom balik...si kudut leh posing plak kat situ....


Stok untuk 2 minggu...

Kenapa pilih Econsave? Of course sbb bila compare ngan Tesco mmg Econsave hauh lg murah...now kat area umah aku tu dh bukak pasaraya baru..Zemart....pun murah jugak tp xbyk barang ada...kalau ada pun mahal skit dari Econsave...pas tu parking mmg full aje...nak park tepi jalan bawah tu kesian kat mak...mak bukan kuat sgt nak daki tangga...
Apapun...Econsave tetap menjadi pilihan kami....
Korang???


22 comments:

  1. betul tu kak..saya pun suka beli barang kering kat econsave..barang basah dia pun not bad,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena pandai beli kan...selalunya kalau bahan basah beli time pagi...

      Delete
  2. zemart barang basah dia murah n segar sikit la ...nurul dulu selalu p zemart kat bandar enstek nilai tuh...hehe

    kak...comel blog... akak buat gan sape? share la hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak buat ngan Azhafizah...link dia www.azhafizah.com...akak jarang pi zamart..kalau pi pun beli barang2 peribadi macam shampoo dan lain2..

      Delete
  3. wah! akak dah tukaq template..kalau dekat srawak ni xwujud lgi econsave..slalu shopping kat survey jer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tukar sempena birthday akak ari tuh..hehehehe

      Delete
  4. sy tak tahu la...giant tesco econsave

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh..ikut keselesaan diri sendiri kan...mcm SA memang compare dulu

      Delete
  5. selalu gak pg econsave pilah kalau nak balik sremban dari pilah. kalau kat seremban ni rajin ke mydin s2 dengan kipmart..zemart tak pernah pg lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak suka pi Giant Pilah,...hehehehe...x tau la kenapa suka...

      Delete
  6. econsave memang murah tapi barang basah dia tak berapa fresh kadang2.. Saya suka mydin. murah jugak la. Barang basah dia tak banyak tapi ok la takde la terbeli yg busuk2 lagi nak2 lagi kalau asben yg pergi beli... kalau econsave tu kadang2.. hurmmm beli & buang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul..memang kena pi pagi2 kalau nak barang basah yang fresh..if dah petang x yah la beli...

      Delete
  7. Kalau sini, sekali sekala saya ke Mydin UsJ..banyak pilihan. Kalau tak ada kedai rumcit besar yang dekat dengan rumah, beli kat situ je kalau nak beli sikit. Econsave tak ada yg dekat sini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. SA jarang pi Mydin jauh pun jauh jugak..heheheh

      Delete
  8. kami sekeluarga pun suka pergi econsave.. barang2 nya murah.. heee

    ReplyDelete
  9. murah ea... area uma tak de econsave... yang ade tesco,, so tesco la kami p tiap² bulan...

    hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. SA selalu gak pi Tesco...kumpul point..heheheh

      Delete
  10. Pilihan kami juga selain tesco...

    ReplyDelete
  11. Pilihan Lya sekeluarga SAMAMAJU ..hehehe sebab utama murah dan dekat dengan rumah Lya ..

    ReplyDelete
  12. saya tak pilih mana2 sebab saya tak shopping pun..hehehe..mungkin satu hari nanti saya kena choose side gak pasaraya nie..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  13. tesco brg mahal berbanding econsave kannn.. tp kadang2 brg kat econsave ada yg x ok dari ok.. overall ok je lah kalau nak membeli.. (padahal I jarang masuk econsave... hehehe)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah