Friday, June 27, 2014

Menu Sambutan Birthday & Ramadhan

Seperti yang korang sedia maklum semalam ada makan2 free Division buat sempena sambutan Ramdhan dan celebrate June's Birthday kan...ada 4 orang punya birthday termasuk aku...hehehe...part sambut birthday tu nanti aku update kemudian la ye...tengahri ni nak bagi korang terbakar skit tengok menu2 yang kami order dari Restoran Puteri milik pelakon Rubiah Suparman...

Jom tengok menu2 yang ada semalam....

Sambal udang petai..
ikan kembung bakar
ikan terubuk dan pari bakar
sayur campur
siput sedut
ulaman
sambal belacan
bahan2 laksa..
Laksa
Kuah Laksa Penang style..
buah2
orange juice

Alhamdulillah murah rezeki..memang terbaik masakan Restoran Puteri ni...kenyang giler makan semalam...aku repeat banyak kali makan siput sedut...sedap plak emnyedut masa kat bilik meeting tu...hahahaha...pas tu duk meratah lauk...giler banyak lauk sampai terpaksa tapau bawak balik...korang kalau nak terjah boleh tengok alamat kat bawah ni...selain kat Brickfields Restoran ni ada kat TTDI jugak...tempat lain aku x tau....korang leh call tanya mana lokasi yang terdekat ngan korang...makanan ala2 kampung adalah terbaik...siyes....

RESTORAN PUTERI BRICKFIELDS

Address: 146 Jalan Tun Sambanthan, Brickfields, 50470 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
Phone:+60 3-2274 7831
Hours: 7:30 am – 9:00 pm


13 comments:

  1. fuhh paling menggoda sambal udang potai ni
    terpaksa tapau ?
    hahahhaaha

    ReplyDelete
  2. Nasib baik la baca post ni sebelum masuk bulan puasa...kalau tak meleleh gak air liur hehe...

    ReplyDelete
  3. tengok menu pun dah kenyang kak..hehehe

    ReplyDelete
  4. sedapnye..rezeki di hujung syaaban tu..untunglah badan

    ReplyDelete
  5. Minum orang juice di tengah panas. pergh!. lega rasanya tekak + seluruh badan. haha

    ReplyDelete
  6. Perghhh sedapanya sambal udang petai tu suria :)

    Selamat berpuasa suria ..

    ReplyDelete
  7. restoran puteri mmg terbaek.. sebelum dia bukak kat TTDI dulu mmg kat brickfield satu2 nya kedai dia.. dulu selalu makan nasik campur kt restoran puteri.. nyummm

    ReplyDelete
  8. Sedapnyerrr .Siput sedut pon adooo tu SA..

    ReplyDelete
  9. Siput sedut tu yg buat den terliur tu..

    ReplyDelete
  10. waaa..sambal udang petai, siput sedut..laksa..semua menu sedap ni..terbaiklah..

    ReplyDelete
  11. Pernah cuba berbuka kat cawangan TTDI tu tapi entahlah, so-so je. Nasib tak berapa baik kot masa tu :(

    Terliur tengok udang petai. Nampak sungguh marbeles.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah