Tuesday, June 10, 2014

Terjebak Jammed....


Semalam sangat panas....korang notice x tahap kepanasan melampau dampai on 2 ekon kat umah angah masih x rasa sejuk....abih la bil api umah angah naik.....sama jugak dalam keta....ekon dah on maksimum dah...tetap sama...kulit dh mcm nak terbakar (drama queen)...nak tak nak kami mmg kena balik sbb dapat tau hiway tgh jammed.....we decided ikut Jalan Alor Gajah if betul jammed....dari Muar mmg cantik je jalan cuma kereta banyak la.....


Babai Muar...till we meet again next month

Macam yang dah di jangka...lepas hentian Air Keroh...mmg jammed x hingat...ada kawan aku pun terperangkap jammed...lg jauh dia nk balik...bawak mak dia lg plak tu...x ssempat nak ajak dia ikut Jln kampung....kami plak kuar ikut Alor Gajah....


Suka betul ikut jalan kampung...clear xde keta sgt...pas tu pemandangan indah je.....


Tapi non hado okeh.....ni area lepas Air panas Pedas.....Ingat ada accident or road block...


Rupanya mmg yg jammed kat hiway diorg turun area Pedas....mmg la jammed....1 jam lebih kitorang merangkak..biasa la kalau jammed yg x beretika tu mmg ramai la kan...amik ada yg langgar lubang...ada yang kena horn...kitorang sampai rumah pukul 10 mlm....tension woiiii....dgn nak kemas rumah...dgn nk kemas barang2 nak balik KL subuh tu....hui....mmg menguji kesabaran...tambah plak x leh tido sebab Panas.....
So...moralnya kena la gerak awal if balik Muar lg next time.....
Kalau x mmg haru.....


17 comments:

  1. musim cuti sekolah ni kak jammed sana sini on weekend. dari pilah ke seremban/ seremban-pilah pun jammed kak..jammed melekat punya sebab weekend kat banyak kenduri kan.Nasiblah husband tahu selok belok jalan short cut pilah. memang haru kalau jammed..boleh tetibe jadi hulk..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siap leh tukar jd incredible hulk tu mmg x tahan...hihihi

      Delete
  2. kalau tengok kete bederet panjang camtu mmg stress....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sgt stress ms red....bgg je tgok ada yg memotong...

      Delete
  3. Nasib la akk dok umah je. Kalau x mesti sangkut jugak dlm jem tu

    ReplyDelete
  4. Nasib la akk dok umah je. Kalau x mesti sangkut jugak dlm jem tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. X dan duk umah kak..3 hari cuti kot...

      Delete
  5. hujung minggu di hari cuti sekolah highway memang jammed dorang ramai datang ke Melaka....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu....dh tentu2 dirang berjalan gak kan...

      Delete
  6. time time corner macam tu memang menambahkan tension sebab boleh tengok betapa panjangnya kita kena Q..lagi tension kalau ade beruk yang tak reti beratur....

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu...mmg ada beruk yg x reti nk beratur masa tu Lan..

      Delete
  7. Hujung minggu tambah lagi cuti sekolah memang macam ni la jalannya. Jalan dalam lagi la teruk. Nak selit pun dah tak boleh dah. Hentian pun mana ada. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu HH ..konon2 familiar la jln dalam kan...sekali sama je..

      Delete
  8. Ye, sangat jammed masa saya nak balik KL. Start daripada mana ye dah tak ingat. Mmg menguji kesabaran sbb kat luar mmg panas. Mcm SA kata la, ekon pun dah tak rasa. Tapi budak luth tido semacam.

    ReplyDelete
  9. Oh, jalan kampung pun jem juga... ingatkan highway je. Saya kalau balik BP memang ikut highway je sebab nak cepat sampai. Kalau nak bersantai memang ikut jalan lama keluar kat Muar sana. Oh, tak sangguplah nak berjem sakan macam ni. Rimas betul.

    ReplyDelete
  10. ini ikut jalan tampin ke SA?
    adoii kalau dah hiway pun jammed mesti jln kampung pun jammed.. org dah akan pkir jln kampung x jammed.. tapi non hado.. hehe.. lagi2 musim cuti skolah ni.. hurmmm

    ReplyDelete
  11. wa.. berdert tu... pemandang 'indah' tu...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah