Tuesday, June 10, 2014

Bila Mood Rajin Tiba

Ini yang terjadi bila mood rajin....balik kerja semalam aku letak bag dalam bilik terus keluarkan bahan2 nak masak...kebetulan stok ayam ada dan dh beli sayur kat kedai bawah
Dah siap semua bahan..pasang api dapur...lor...kejap je menyala...gas dh abih...diorg x tukar gas ke kan? Dua2 housemate memerap dlm bilik...ini x adil ni...5 bulan yg lepas aku yg beli...dh mood aku tgh ada...call supermarket mintak htr...terbang RM28...bukan nak berkira...mentang2 aku ketua rumah kan...ah...mls nk fikir....

Pas dh suruh baiyya tu tukarkan gas...aku masak la dengan senang hati...kikikiki....kelentung kelentang aku kat dapur sorang2...mmg sengaja buat bising...


Ayam goreng berlada

Sayur kangkung goreng....


Jadi la....2 menu untuk bekal hari ni...ikutkan gang makan x ramai sebab ada yg cuti..
X per la mana yg ada je....mkn ramai2 mn tau ada selera plak kan....
Harap2 pintu selera aku terbuka...sejak baik demam ni aku kurang selera nak makan....
X tau la apa pasal....tekak nk makan...perut lapar...tp xde selera....

Agaknya nak tunggu ada yg belanja baru selera kot...
Ada sesapa nak belanja?
Anyone....no one???? Sedeyyyy.......

21 comments:

  1. Replies
    1. Dh x tau nk masak apa...hihihi itu yg yerlintas di fikiran...

      Delete
  2. Pernah merasa pengalaman duduk serumah dengan kawan2 ni SA...memang agak susah sikit, silap haribulan boleh bergaduh...huhu

    Meh sini aku belanja...kihkihkih :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tau x pe...kalau x sabar mmg dh gaduh...

      Jom2...tp dekat sht la plak MK

      Delete
  3. perghh.. menarik ayam goreng berlada tu.. cantik warna ayam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah hasil terlebih rajin namanya ni...

      Delete
  4. Sedapnya. Boleh la pass kat akk sikit.

    ReplyDelete
  5. iiissskkkk...akak nie...lau sayalahhhhh...pas masak..gigih angkat tong bawak masuk bilik.... pulik ape haihhh... pastu buh note..gas lum beli...da antar...tggu kalian share baru akak pi beli...buh duit atas meja makan.... tong kosong ada dalam bilik akak...n duk diam....akak nie sabar sgt....hahahaahahahaa,...

    itu kalau saya...tapi jangan ikut tau....hahahahahaaa...

    sama ar kak...perut lapar tapi selera takde...masih demam n semput ha...keep on dgn inhaler jea ha...ase nak telan jea inhaler nie.......

    gws kak......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sabo2...jgn le telan inhaler...dh lama hidup eh...hihihi..telan nasi...

      Ingat nk buat mcm tu la...tp x sampai hati...

      Delete
  6. tetiba lapparrr tngahari ni... yumyum... :)

    ReplyDelete
  7. sedapnye ayam berlada tu.. favorite... huhu.

    jom kite belanja... hihihi.. :P

    ReplyDelete
  8. kalau saya jadi akak lepas masak saya simpin balik gas tu dalam bilik...perli skit biar dorang terasa..hehehe..tapi memandangkan akak pompuan jadi tak elok kalau angkat benda berat2 nih..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kejam la mcm tu Lan...akak x sampai hati...hihihi

      Delete
  9. Pergh.. Bawak bekal makan berjamaah dekat ofis memang best.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selalunya mmg bwk bkl HH...hihi...mkn ramai2 best

      Delete
  10. Boleh la belanja SA nnt. Kalau ada rezeki nnt kita dating ek. Eh, nak ke SA dating dgn kitew...

    ReplyDelete
  11. Tekak kita ni berselera aje nak makan, SA. Oleh itu selagi boleh makan, kita makan ler... Eh, jangan ikut prinsip saya. Pertambahan berat badan, tak daya den nak menolongnya nanti. Kesian SA, kalau dah hidup dengan housemate ni beginilah gayanya. Jenis yang saling memahami takpa jugalah kan..

    ReplyDelete
  12. ok lah org bujang makan tak banyak lauk pun boleh kenyang..
    karang masak banyak2 dah mcm nak panggil kenduri pulak kann.. hehe

    ReplyDelete
  13. sedapp tu ayam greng berlada..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah