Monday, June 23, 2014

Shopping Raya Di Sogo

Well ini la aktiviti aku last week...menemankan my beloved parent ke Sogo...shopping raya awal2 sebab nanti bulan puasa dah malas nak jalan jauh2 dh....ye la parents aku dh berumur...mana larat nak jalan time2 panas...ajak naik keta x mau...takut sesat...huhuhu...so naik komuter sudah....semangat diorang tu kuat..


Sogo memang x pernah xde sale..every week ada....


Semua golongan punya barang semua sale....children department lg giler dia punya sale.....


Selfie bergegar namanya ni...huhuhu....


Pilih abah jangan x pilih...


Leka Abah memilih...

Kitorang pun mmg x menang tangan membantu..


Ini baru part 1 tau...lom part lain2 lg...huhuhu....

Macam biasa la aku tgh sgt2 bz ni...ni pun amik 10 minutes utk tarik nafas dan check blog kjp...esok petang ada event best yg aku nak kena pi...so kena la siapkan keja cepat2...
Kalau x takut x sempat sampai on time....

Selebih citer shopping ni aku up next entry eh....byk gambar...tp tu la x ikut aturan dh...bercampur2 sbb masing2 dh penat....selalu mmg ikut aturan citer aku...nanti la...ada masa lebih kang aku up lg entry.....

Cuma tu la..frust sbb x sempat cari apa2 pun untuk diri sendiri...lebih utamakan my parent...kita sambung citer nanti eh.....




19 comments:

  1. Seronoknya kak dah start shopping raya! Sogo memang SALE jek memanjang. Teringat tahun lepas shopping raya kat Sogo. Pergi waktu dah dekat nak raya, macam nak pengsan kena harungi lautan manusia. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. X sanggup akak nak pi waktu nak dekat raya...

      Delete
  2. sogo memang sentiasa penuh dengan orang kan kak..dulu keje kat kl kerap gak la datang sini..semua murah2.. ;)

    ReplyDelete
  3. bestnye shopping..tempat tumpuan ramai sogo nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul3...larat ngan x je nk bersesak2

      Delete
  4. alaaaahai seronoknya nyopping :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak tumpang seronok je dik...suka tgok parent happy...

      Delete
  5. syoknya dh mula bershopping.
    nak mak ayah akak naik komuter kan.. lebih santai n tak bersesak

    ReplyDelete
  6. Tahun ni akak shopping kat Berjaya Time Square je syurga beli belah remaja....:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dania pun suka pi situ...lg byk pilihan baju utk dia katanya...

      Delete
  7. tak pernah shopping kat sogo sebab macam sesak sangat tengok orang ramai tu..huhu..apepun berbaloi kalau ade sale kan..tengok tu..sakan abah akan memilih tu :)

    ReplyDelete
  8. tak apa.. utk parents harus didulukan.. untuk SA nanti2 pon boleh.. you kan kerja kat KL.. senang nak shopping nanti :))

    ReplyDelete
  9. sogo memang sale memanjang..jumaat ni ada sogo card day...lagilah sale kan.

    ReplyDelete
  10. sampai orang utara pun nak pi shopping kat sogo. kanak-kanak hilang pundi sogo hari tu kan?

    ReplyDelete
  11. Takpalah SA utamakan parents dulu. Banyak pahala tu...

    Saya ni dah beberapa hujung minggu berkira-kira nak gi Jalan TAR dan Sogo tapi malasnya ya amat. Lagi-lagi kalau hari Sabtu, bertambah kemalasannya nak ke mari.

    ReplyDelete
  12. Klu Ramadan nanti & dah nak dkt raya pasti sesak di sini ni.. skrng ni mmg waktu yg sesuai kan utk jenjalan sblum Ramadan.. :)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah