Wednesday, June 4, 2014

Mom & Daughter Movie Day's Out

Assalamualaikum. .
Morning u olls....wah...rasa macam lama sangat x bersiaran kan...huhu...hari ni baru start keja lepas mc 4 hari since last week...ni semua gara2 demam berjangkit2 lepas sorang...sorang....cuma Dania je x kena lagi...
Ok jom tgok last week punya citer...dating dengan Dania dan si kudut....memandangkan cuti sekolah x pergi jalan jauh2 kan makanya penuhkan aktiviti dengan bawak anak dara ni tgok wayang....this week baru pi Muar jalan2...


Budak happy nak tgok Maleficent Ngan si kudut yg tgh hangin parking ada org sailang...


X sabar2 nak tgok movie


Terserlah muka demam mamanya


Happy betul Dania


Popcorn Acu  banje sebab mama dh banje tiket...huhu


Golap..x nampak muka mama


Dh mcm muka mak tiri dah....

So far citer ni mmg best...lakonan Angelina Jolie sbg Maleficent....
Fairy tale terhebat yang aku pernah tgok compared ngan citer fairy tale yg lain...
Korang kalau cuti sekolah ni x ada aktiviti atau x kemana boleh la bawak anak2 korang menonton wayang...aku yakin mmg korang x rugi beli tiket punya...yang ada anak perempuan lg best la sbb citer ni sgt2 sesuai...bab berangan tu yg x tahan...sama la dengan si Dania....

Dania : ma..kalau kakak pakai kaler ni lawa tak?
Mama : erm...lawa
Dania : kalau kasut mcm tu lawa x?
Mama : lawa..... (mood malas nak layan )
Dania : baju ikut badan mcm tu lawa x ma...
Mama : erm....kalau kakak x lawa la...
Dania: kenapa?
Mama : sebab......kakak....sedikit...muncit!!!
Dania : x nak kawan mama la...

korang yang mana ada anak dara tu tunggu la anak dara korang dh beso...
Confirm korang akan alami situasi mcm aku....

So korang jangan lupa tgok filem Maleficent....best!!



35 comments:

  1. baik..lepas ni bleh la bwk syahmi sufiya tgk citer ni!

    ReplyDelete
  2. wah.. syok nya dating dgn anak sendiri... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syok sgt...dh pakwe x nk dating..dating ngan anak la nampaknya...

      Delete
  3. seronoknya dia kan...sesekali memang best kak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sesekali ok la...selalu masak mak dek non...

      Delete
  4. memang dah terpengaruh nak tengok maleficient pun ni... semangat ni semangat... dah rancang2 dah ni... he he he... welcome back to work kak...

    ReplyDelete
  5. ok lah nanti I bawak anak beranak I tgk cerita tu yer :))
    Dania.. amboii kemain anak dara tu kuat melaram yer.. tak lama sok dah boleh share2 baju kasut dgn mama..

    ReplyDelete
  6. best ye long...boleh laa lieya bawak budak2 ni nanti .... cuti2 sekolah ni leh pi tgk midnight sbb esok dieorg tak sekolahkan hehehehe....

    dania dah anak dara sgt long...dgn along dah mcm kakak ngan adik.....betul!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila bawak cepat ye lieya..haah..dh nk sama tinggi ngan mama dh...

      Delete
  7. ok ke bawak budak kecik tengok citer ni? mama dia cam nak tengok...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Budak kecik tu umur bape..if baby x yah la bawak...

      Delete
  8. ramai review kata best kak.. tak berkesempatan lagi nak p tengok..

    ReplyDelete
  9. SA, nak gi muar ke minggu ni? Sama la dengan. Saya pun nak ke Muar Sabtu ni. Wedding.

    Best ye Maleficient ni? Teringinnya nak tgk, tp budak Luth nak tinggei kat mane.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah pi muar spend time..best citer ni lyd...

      Delete
  10. best nye dating mak n anak ni...sweet la muka anak akak:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini la aktiviti yg I suka buat bila dgn anak...thanks dear...

      Delete
  11. Cam best cite ni kan. Nak bawa tengok wayang takut Damia meragam pulak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahai damia sure x meragam punya sbb sure dia suka fairy tale..

      Delete
  12. huwaaaa.ini yg jeles nieeee..dh lama gile xgie tgk wayang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. SA pun jarang pi tgok wayang...if citer best baru pi...

      Delete
  13. saya baru tgk smlm. memang best sangat !

    ReplyDelete
  14. si kakak tengah syok cuti di kampung...kalau tak dah bawa dah.

    ReplyDelete
  15. Dah tengok daa kak, serius best citer tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan..best kan...if akak dpt jadi fairy god mother....eh....terberangan plak...

      Delete
  16. Nak tengok gak citer ni..nak dating ngan husband :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Make sure hubby fiza suka tgok and enjoy...kalau nanti dia tido..

      Delete
  17. Alhamdulillah akak dah baik demam..4 hari tak online sampai tak perasan akak demam..hehehe..aritu ingat nak bawak ank2 buah tgk cerita ini jugak tapi rupanya dorang semua dah tengok ngan kakak saya..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. 4 hari kot Lan akak mc....haha....ko la..kata nk dating...hihihi...ko memang kan..pak su kedekut...sebab tu diorg tgok ngan mak diorg...

      Delete
  18. Awat si Kudut buat muka cam tu? Tak sesuai untuk anak dara. Hahaha ....

    Anak-anak tengah membesar memang banyak soalnyakan, SA. Adakala rasa macam tak boleh bernafas bila dapat soalan-soalan luar biasa :)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah