Tuesday, June 10, 2014

Celebrate Birthday Di Muar Part 1

Sabtu petang aku, mak ngan abah dan Angah pi beli satay dan kek kat Bandar Muar...memang tiap kali datang sini kami memang x failed order satay ni dari mak cik yang biasa kami beli kat Sungai Abong...dah selalu pergi tapi memang asyik x ingat jalan...Muar ni banyak simpang2 banyak Parit2...kalau pi sendiri memang sesat barat la....kedai makcik ni gerai biasa je...xde la Restoran besar...tp setakat ni satay dia jual memang terbaek la....

 Abah order Satay Ayam 60 cucuk, Daging 50 cucuk dan satay perut 40 cucuk
 haaa....ni la makcik tu...nampak jer kitorang terus dia cakap...eh...Orang Seremban dah sampai dah.....
 sempat aku snap gambar satay tengah di bakar...hehehe...
dan sempat jugak Selfie kat restoran ni....hehehehe...

Lama gak la nak tunggu 150 cucuk satay siap dibakar...sementara tu selfie...borak2 ngan mak...dalam 1/2 jam macam tu siap...total damage for satay RM93....murah ke mahal....pada aku ok..just nice...banyak kot kan...hehehe...then terus shoot pi cari kek plak...ye...kek aku sponsor...sambutan simple ni memang untuk Abah, aku, angah dan 2 adik ipar yang sambut bithday sama bulan 6 selang sehari...

Abah > 28hb May
Angah > 15hb May
Aku > 6 June
Ayu > 5 June
Shah > 8 June

Sekali harung sambut lagi senang dan jimat belanja kan....tapi bila masing2 dah berusia ni...xde la nak excited sambut birthday...hehehe...lebih pada anak2 dan anak buah....next entry aku share pasal sambutan plak eh...

Stay tune....




18 comments:

  1. Sedapnya satay..Rasanya kira okaylah tu harga dan kalau rasa sedap tak kisah harga dia mahal sikit pun asalkan berbaloi dengan kesedapan tu kan. Seronok celeb bday ramai² ni. Happy Birthday untuk semua :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pernah kitorang sambut bday kat ulu bendul..siap bbq lg..mmg best giler...tp sjk kes kepala air dulu akak dh x pi situ lg dh...

      Delete
  2. seronok lah sambut ramai2.. lagi2 babies in June.mesti meriah :D

    ReplyDelete
  3. betul...baru seronok tiup lilin ramai-ramai kan kak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah...baru seronok...tp kay budak2 la

      Delete
  4. Replies
    1. Oh ye ke...hapoy belated bday buat anak akak

      Delete
  5. ramai jugak yang sambut birthday bulan june nie...anak akak 2 orang bie pun bulan june jugak....

    ReplyDelete
  6. alise suka beli sate kat pasar malam.. gemuk2 isi.. harga just nice rm0.50 sebatang..

    em best sambut sesama ramai2 kan.. dekat2 je tarikhnye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lamanya x pi pasar mlm.....eh murah eh...

      Delete
  7. wahh...satay...satay...nak sikit...hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  8. Sabtu lepas pun saye ke Muar SA. kat Bakri.

    ReplyDelete
  9. wah.. kumpl sekali je kan... jimat blnja...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah