Monday, January 27, 2014

Kain Anak Baju Emak...


Assalamualaikum wahai warga blogger....
kesedihan menyelubungi anak daraku....last month tempahkan baju kurung dia...kain seperti dalam gambar tu...hantar 2 pasang kain cotton untuk anak dara dan sepasang lagi untuk mamanya...silap mama bila x asingkan kain2 tu letak lain2 plastik....hasilnya....sepasang dari kain anak dara dah jadi baju kurung mamanya....kain yang kaler pink plak tu...ngam2 pulak buat baju kurung manm sebab kain tu memang beli 3.5 meter...agaknya bidang kain ni besar....nasib baik dania ok...cuma nanti aku kena gantikan balik la kain dia tu...x memasal ari ni mama pi keja pakai baju kurung kaler pink bunga2 putih....kain cotton biasa je pun...hahaha....kaler mmg sweet....terus ramai yg tegur ari ni...sabar je la....padahal sepatutnya kain untuk anak dara....dh tersilap macam ni makanya ada reason mama pi cari kain lagi....dasarrrr kan.....

36 comments:

  1. sesekali mak nak berpink...lawa laaa cam anak dara..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...jarang pakai pink sebenarnya.....ok la...xde la nampak buruk...

      Delete
  2. tak pe tertukar pun. boleh beli kain baru..

    ReplyDelete
  3. mana gambar mommy ngan baju barunya...? hhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. X leh tepek sini dear....nanti ada yg marah...haha

      Delete
  4. Mama pakai pun ok juga.

    nanti anak dara dapat yang baru.

    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu yg mama suka tu...boleh shopping kain lg...

      Delete
  5. pink cantik jg SA... baru nampak sweet 17 gittue ;P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jarang ada pink kaler dlm my wardrobe zaza....pas ni kena ada lg la ni kan....

      Delete
  6. laa ye ke long...merajuk tak anak dare tu heheheeh...betul2 jawabnye kene ganti tuh...haa alasan baik tu tuk soping lagi tu heheehehe....

    eh cantik n sweet la along kain tu...lieya suke corak bunga kecik2 gitu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mula2 je la merajuk...pas tu ok sbbckp nak ganti baru...

      Delete
  7. hihihi.. cantiklaa kak... cian Dania, xpe.. nanti Dania dapat kain baru :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la....mmg kesian kat dia..tp x leh nk buat apa.....terpaksa la cari lain nanti

      Delete
  8. hahaha..ala ala..sweetnya mama pakai baju corak+warna anak dara..

    ReplyDelete
  9. mamanya kena ganti lah...janji mamanya pakai pun sweet

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang kena ganti pun ema...tgok la cuti CNY nanti kalau x kemana boleh la cari..

      Delete
  10. mama dia mesti nampak lebih muda dari biasa....hahahaha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa.....kelassss kan....jgn x percaya tau...mama umur dah nak masuk sweet 36 terus jadi sweet 25...jangan marah...( sesekali nak gedik..kalau selalu kena penampar...)

      Delete
  11. Sure comel mama pakai baju color pink kan..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. comel tu x la kot...hahahaha....sweet jer...( statement gedik terlampau)

      Delete
  12. Risiko bila hantar kat org lain utk menjahit gitulah.
    Kakak kalau takat baju kurung dan blouse jahit aje sendiri pelan-pelan. Sayang nak upah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahh...akak pandai buat baju....bestnya...

      Delete
  13. takpelah... pun cantik jugak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maybe sebab corak untuk kanak2 kot....tu nampak cantik...

      Delete
  14. kalau dah ramai tegur tu kenalah tempah lagi kain mcm tu hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ekceli SA punya corak kain mcm tu tp kaler biru...hihihi....

      Delete
  15. Ok la tu .. Nmpk muda belia sweet gitu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. After this kena byk baju pink la kan...baru nampak muda...

      Delete
  16. Tu maksudnya badan mama comel lote mcm anak hehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anak dh nk sama tinggi ngan mama dh....

      Delete
  17. Haha..dah kira rezeki maknya lah ni..hehe

    ReplyDelete
  18. Alahai kesian, Dania! Takpalah nanti mesti mamanya beli kain yang lebih cantik lagi.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah