Wednesday, January 8, 2014

RM50....berapa lama tahan...


Itu soalan untuk korang.....
Jawapan aku...

RM50 bertahan dlm dompet seminggu....Itu kalau aku kat KL...
Jimat sebab aku bwk bekal pi opis....Aku jarang beli benda2 yg bkn2...
Aku hanya berbelanja kat Seremban bila weekend....

Tambang komuter aku top up sebulan rm100....itu pun x abih guna...
Mcm x pcy kan...serius aku x byk berbelanja if aku kat KL...
Pi keja balik keja..masak dan tido...itu routine kat KL...

Korang?

22 comments:

  1. Sama...kalau kat KL, tak banyak beza. Duit boleh tahanlah tak bergerak sangat. Tapi kalau weekend, balik PD, balik Melaka...berkeping2 duit tu pun belum tentu cukup.

    ReplyDelete
    Replies
    1. SA memang jimat duk KL..balik seremban je mmg out skit...hahahaha

      Delete
  2. kalo kami ni RM50 mcm RM5 jer... huhuhu....cpt jer habis....

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa...itu kena buat perubahan tu..x per deqla..slow2..

      Delete
  3. pakai bnykkk..sebab anak bersekolah dlm kl!

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak nok...aku x leh komen banyak bab ni sebab anak aku sekolah kat Seremban..pi balik atok hantar..pi sekolah bawak bekal..

      Delete
  4. saya pun bawak bekal pi kerja.. duit habis bila belanja anak anak je la.. hehehe

    ReplyDelete
  5. ye setuju komen deqla.....huwaaaaaaa!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sabar2...maybe ada jalan boleh jimat....

      Delete
  6. Tengok keadaan laa.. tak tentu.. kalau tak de benda nak beli boleh tahan sampai seminggu.. :)

    ReplyDelete
  7. dalam 13 minit.....lepak makan satay dgn anak beranak......tapi time koje....kureng sket kot

    ReplyDelete
  8. Kira jimat jugak tu kalau rm50 tahan seminggu SA.

    ReplyDelete
  9. ikut keadaan.. normally isi minyak RM50 untuk seminggu lebih gaklah. itu pun klu tak kemana2.

    ReplyDelete
  10. Tak cukup tambang gi balik kerja pun dah 68 hinggit s.a.huhu...tu blm mkn lg

    ReplyDelete
  11. Tak ckp k.a 50 hinggit...saya hari2 tambang gi balik blk 68 hinggit dah huhu

    ReplyDelete
  12. beli barang dapur stok seminggu je dah rm70.. minyak seminggu rm30.. mane cukup rm50..

    ReplyDelete
  13. 50 hengget tu setengah minggu jer...hehehe..kalau sampai seminggu pun tak masuk weekend..sy lain skit kak, pagi petang, malam kena makan kat luar..hehe..masuk expenses mengeteh lagi..tu yang rasa cepat habis..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  14. tak suka RM50. cepat sangat lesap. hehe.

    ReplyDelete
  15. klu tak pecah boleh tahan lama,klu 50 tu pecah beberapa minit je habis,haha

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah