Monday, January 20, 2014

Kari Kambing Bonda Suriaamanda

Makan besar????? Eh xde la..mana ada makan besar..just teringin nk mkn kari kambing je...
Kari air tangan mak memang sedap...aku pun failed lg x reti masak kari..
Masak lemak cili api dh expert sangat dh....


Bawang putih, bawang merah, halia dan kunyit hidup di tumbuk


Gaul bahan yg di tumbuk Tadi dengan kari dan daun kari


Kami gunakan kari daging baba's


Daging tulang rusuk dan gearbox kambing


Mak letak sudu untuk empukkan kambing ni...petua org lama...

Dah siap masak....amik gambar tgh mendidih  lg....

Sedap...tp sygnya kami je yg makan...mak ada darah tinggi so x leh makan..untuk mak buat kari ayam...semua mkn kari....mentang2 Thaipusam...
Baki lauk ni esoknya beli roti canai dan cicah kari...memang sedap la....
Cuma x leh la mkn selalu....dapat darah tinggi plak nanti....
Sapa suka makan kari kambing?

Pesal aku tayang gambar lauk je ni....lorr...cuti kan....xde wat pape...masing2 masak la....
Jangan marah ha...asyik tayang lauk kedai je....bosan...


13 comments:

  1. Kari kambing kegemaran sy! Suka sgt kak. Jodohkan dgn capati. Walawehhhhh!

    ReplyDelete
  2. tak marah pun.. x bosan pun :)
    I tak suka makan kambing sangat.. tak tau lah kenapa..
    ehh I baru tau petua org dulu2 nak empukkan daging kambing kena letak sudu.. susah nak nampak org skrg ni amalkan petua dulu2 kannn.. btw look so yummiesss.. slurppp :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke...ok...lg rajin SA masak la kalau mcm tu...hihihi

      Delete
  3. Sedap je tgk...tp sy xlrh mkn kambing kak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahai...ruginya...x pe la..if mkn jgk kang melarat plak...baik x yah mkn....

      Delete
  4. kalau letak sudu memang bule empuk ke? kalau daging lembu? nak kene try ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama je kaedahnya if daging lembu pun.....

      Delete
  5. Tak makan kambing tapi suka betul bila orang share resepi ni. Katanya nak buatlah nanti bila rileks kat rumah hujung minggu tapi setakat nak ajelah, buatnya tak juga :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. X pe..slowly dear....mn tau if ada kenduri..dh boleh bg idea dh kan nk masak apa..

      Delete
  6. tu dia... tengah berasap dia snap... geram je tengok ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lambat sgt nak tggu masak. .snap masa atas dapur sekali ..senang..

      Delete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah