Thursday, January 9, 2014

Throwback Sarawak November 2013 - Traditional Cultural Presentation

Yeay...nak abih dah entry Sarawak...ada 2 entry lagi kot...meh aku bawak korang tgok Traditional Cultural Presentation yang diorang persembahkan kepada pengunjung Cultural Village ni...
korang tgok gambar ye....











ni la budak or pengunjung yang x sporting tuh...kalau aku terpilih memang aku sumpit dia...eh..eh...

So far tarian mereka sangat2 menghiburkan..bukan senang eh nak menari...kalau zumba class senang la..ini x lenggok gaya penuh penceritaan...aku dulu bab2 seni ni memang minat tp x khatam la..hahahha...
mana x nyer..kerja dunia PR pas tu tercampak jadi secretary...but..i love music very much...dulu aku menari sebab tu badan kurus..now..rentak tari pun boleh terkehel kot...dah lama giler tinggalkan dunia hiburan ni...ecece...feeling retis plak....so aku sangat2 recommend kat korang kalau nak pi Sarawak...Cultural Village ni memang wajib pergi...kepada pencinta seni or alam semulajadi pun harus pergi...banyak scenery2 menarik yang boleh korang abadikan pada lensa kamera korang...aku ni ha...beribu gambar..x tau nak cuci cemana....mahal pun yer jugak kan....masukkan tempat ni dalam wishlist korang eh....

9 comments:

  1. Insyaallah...ada rezeki, satu hari nanti akan sampai kesini.

    ReplyDelete
  2. Yup..dee gi kuching dua kali pun still enjoy dtg sini..kalau pegi time rainforest music festival lagi tambah syok..

    ReplyDelete
  3. nik sangat tarian orang sanakan...saya tak penah sampai kat sana lagi...

    ReplyDelete
  4. hehehehe sonok tgk org sumpit2 ni.tapi takut kita lak tersumpit.hehehe

    ReplyDelete
  5. hahahaha kalau I mmg dah sumpit je montot budak tu ;P

    ReplyDelete
  6. nape akak tak pinjam jer sumpit and sumpit dia..dia ingat senang ke nak terpilih naik pentas..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  7. Dia silap panggil penontonlah. Patutnya SA offer siap-siap naik pentas, bolehlah menyumpit :) Saya suka tengok traditional dance ni especially dari Sabah dan Sarawak.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah