Thursday, January 16, 2014

Dania dan Kegemarannya..

Tiap kali kalau pi Pasar Tani anak dara aku si bam bam ni suka beli makanan...antaranya mini apam balik ni la...suka sangat dia..dan selalu request extra jagung untuk dia...

 malu brader ni amik gambar dia...sorry la bro..blogger mmg macam ni...
si bam bam aku nak jugak menyelit...sebenarnya kena paksa...

Anak dara aku ni kureng makan sayur la u olls....nak kena paksa baru baru nak makan..itupun liat sangat...
dah macam2 khutbah aku syarahkan kat telinga dia....tp kalau cendwan ngan carrot dia suka plak..
ni sayur2 hijau berdaun dia x berapa suka ni....badan dah makin menembam aku tengok...betul kan? cer korang tengok muka bulat dia tuh....scary hoke....

26 comments:

  1. ahah! dia sama cam saya lah. tak suka sayur hijau, tp carrot ka, atau menda2 tak kaler hijau, bule makan.
    So, skrg - alternate kpd green leafy tu - buat jus. Oke la. bule telan gak la. Hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah pnt bebel kat dia dh...ada selection la bab sayur2 ni...

      Delete
  2. Baru2 ni kakcik pergi ke Pasar Tani Taman Tasik Permaisuri, ada yang memerhati bila kakcik ambil gambar sana sini....

    ReplyDelete
    Replies
    1. SA selamba je kakcik..nak2 benda yg menarik perhatian SA...

      Delete
  3. KA pun suka ni...rangup2 lagi best !

    ReplyDelete
  4. oooo extra jagung lagi ek....
    tapi memang sedap sis...krup krap krup krap...
    bam bam lah makin sedap digomol2 sis hehehehehe...

    ReplyDelete
  5. Sama lah.. Sy pon suke gak.. Tiap2 mggu beli kt pasar mlm

    ReplyDelete
  6. aduhh lama x mkn apam balik ni
    rasa lapar pulak woiiiiiiiiiii hehe
    smlah anak2 iols pun x mkn sayur
    npk sayur terus down haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aisey..preggy mommy dh sebut..kena cari kan...

      Delete
  7. hahaha cer hulurkan kangkung kat dia.. tgk dia suka ke idok :p

    ReplyDelete
  8. Samalah dengan anak bujang di rumah ni. Lagi tak pandang terus sayur-sayuran tu. Dah tak tahu nak khutbah yang macamana. Semua pun tak jalan. Dania memang nampak erghhh bambam dah sekarang ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. SA sgt risau dgn ke bam bam man dia tu...sib baik lom piyed lg ni....risau jugak...

      Delete
  9. samalah ngan anak2 ALin....susah nak suruh makan sayur...pasar tani mana tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pasar tani tg ipoh kuala pilah alin...

      Delete
  10. kalau tak suka sayur daun daun boleh try yg lain..takpe..sayur ada banyak jenis.. jgn panic.. slowly intro..tapi jangan paksa.. nanti trauma pulak..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xde paksa just let it be...kadang2 mkn sesudu jugak...

      Delete
  11. Alaa dik. Anak akak yang makan sayur tu pun bam bam gak...hehehehehehe. Dah cuba menu2 yang berlainan? Macam dalam channel food network tu ke...Bakar brokoli dengan cheese ke. Kuah spaghetti bayam ke.... (bayam tu diorang jadikan puri). Bayam celup tepung ke. Nanti sikit2, dia akan terima.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh mcm tu eh..ok2 nanti SA pelbagaikan...

      Delete
  12. bambam pun comel apa..sedap pilihan dania..anty pun suka apam balik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aunty boleh gang dania la.....hihih...ramai gang dania eh...

      Delete
  13. wow. extra jagung gitu. pandai dia request. hehe. nina pun suka mende ni lagi2 kalau rangup kriuk2 :)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah