Tuesday, January 28, 2014

Panggilan Dalam Keluarga...

As u olls know...semua orang dalam family ada panggilan kan...dari anak pertama sampai la anak yang last...mesti ada nama tersendiri..macam aku ada 5 beradik...korang pun ada yang tau panggilan aku selama ni Along.....kan? meh aku senaraikan adik beradik aku ikut aturan eh...

AKU > ALONG / MAMA LONG

MOHD RADDHI > ANGAH / PAK NYAH

MALISSA >  MAK YANG / KAKAK ( panggilan dalam family aku )

NURUL FATIHAH > ATEH / MAK TEH

NUR SHAFIKAH > ACU

Haaaa...itu panggilan dalam family aku...korang macam mana? mesti ada nama2 khas korang kat umah kan...jom kongsi...ada tu nama sendiri lain...tp nama panggil lain...kan...moh kita bincang2kan...aku tgh ngantuk ni...tetiba ada lak idea tadi...terus jer type...ni la masalahnya bila masing2 bawak bekal..makan sambil berborak..peh tu gelak2..x sedar nasi bertambah...terus mata dah x leh nak angkat dah ni.....

7 comments:

  1. he he he, kita panggilan dalam keluarga diva kak lang, dalam keluarga sendiri adik, dengan kak long diva adik...aci tak cam tu?

    ReplyDelete
  2. Adik2 kakcik memang panggil kakcik ni kakcik walaupun boleh kata kakcik ni anak sulung yang ada (kakak sulung meninggal masa kecil - sebelum kakcik lahir)

    ReplyDelete
  3. Wah... nice!! hormat mnghormati dalam kluarga..

    ReplyDelete
  4. anak buah panggil aunty ija... sebelah hasben panggil cik za...hhee

    ReplyDelete
  5. kita dalam family yg sulung pggil kakak..anak buah pggil chaq kedua kak+nama dia pendek dia kat belakang.. yg ke3 kita adik2 pggil kakya tp fmly pggil suria anak buah pggil tehya.. yg bawah kita adik2 pggil kak+nama pendek dia, anak buah pggil tehAn.. yg bawak dia xde kakak ke apa pggil nama dia je anak buah pggil cikda.. yg bongsu xde jugak nama fmly just pggil nama pendek dia anak buah panggil Acu..

    ReplyDelete
  6. Panggilan dlm klurga sy adik.bradik mesti ada cik kt depan.. Hehe..

    ReplyDelete
  7. Oh kita second last dalam keluarga besar. Dah tak tahu nak panggil apa so semua pun panggil aunty aje... but then adik beradik panggil my nickname ler manja sikit :)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah