Thursday, January 2, 2014

Permainan Zaman Sekolah


Assalammualaikum...
hi u olls...macam mana ari ni first day kerja di tahun baru???ada yang cuti hantar anak2 sekolah kan, mesti seronok tgok anak baru melangkah masuk sesi persekolahan...opis aku sunyi sepi...2-3 orang jer ada ni....aku x amik cuti dan korang dah tau kan aku dilarang keras untuk hantar Dania pi sekolah...itupun ada yang ckp aku ibu x bertanggungjawab...puhlease la....anak aku dah darjah 4 kot...kalau baru nak masuk tahun 1 memang la kena amik cuti...nak kena beli cili ni...kan?
ok..now today aku nak imbas balik permainan zaman sekolah dulu...korang pernah main x? 
ala...yang dalam satu kertas, buat garis2 column, then letak specific item, nama, negeri, buah....setiap item yang berlainan mengikut abjad yang dipilih ikut turutan pemain, if pemain pilih huruf S, ko cari la item2 berkenaan dari huruf S, setiap item  berlainan dari pihak lawan dapat la 20 markah, if sama dapat 10 markah, pemenang ditentukan dari segi jumlah markah..pernah main x? gigih weh aku lukiskan tadi...aku percaya mesti ada yang pernah main..sebelum ni nak blog out, terlupa plak...pagi ni baru ingat....suka tengok Dania main ngan Acu, kadang2 Pakteh or Pak Long dia jadi mangsa kena layan dia main benda ni...mesti kat sekolah dia duk main macam ni kan...dulu aku time sekolah pernah main jugak....hehehehe...sapa pernah main permainan ni sila tinggalkan komen macam biasa..eh..apa lagi permainan masa sekolah dulu eh...?jom share....


4 comments:

  1. siapa yg mulut mcm cilakak tu along...meh lieya cilikan jugak...lieya pun anak dahdarjah 3 n 2 so takde laa nak cuti bagai...buat semak sekolah jek, bagi can kat ibu2 bapa2 yg anaknye darjah satu plak .....

    pernah laa along...syok woo game nieh.....

    ReplyDelete
  2. kekadang nama pun boley sama. kelakar....

    ReplyDelete
  3. game ini saya pernah main...normally kalau ade coloumn untuk negara kalau ada yang pilih huruf "D" mesti negara dermark yang jadi pilihan sebab tak ada dah negara lain start ngan huruf D rasanya...hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  4. pernah jugak main permainan ni. seronok.. uji minda kita kan...
    kat rumah pun rajin main dgn adik beradik.. dulu2 lah..
    sekrg ni takde lagi dah...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah