Wednesday, January 29, 2014

Haru Biru Hidup Ku.....



Korang pernah alami situasi macam dalam gambar tu tak?

Aku pernah....

Masalahnya aku xde la macam yang di sangka macam tu...

Bila semua tanya...haru biru nak jawab wooooo.....

Alasan diorang cuma...

Aku Kerja COMPANY BESAR......

Boleh?


27 comments:

  1. Hahahaha.. hakikatnya memang macam tu.... In Shaa Allah,usaha yg terbaik!!!

    ReplyDelete
  2. biasa tu... tapi mak sy tahu gaji sy bape..hheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. My parent tak tau gaji i bape..yg di tau i kojo company bosar...

      Delete
  3. hehehehe...lawak tgk pic tu along...tapi mmg sgt2 mendalam maksud tu....

    jenuh jugak nak menjawab kan dgn tanggapan org disekeliling....

    ReplyDelete
  4. boleh..mana mungkin gaji along mcm yg pic 1 tu..kalau yg pic no 2 tu pun susah nak percaya..yg last tu saya percaya :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. arhhhh tidakkkk tolong la percaya gaji along ciput jer sebenarnya

      Delete
  5. boleh kak long...orang nampak memang cenggitu...tapi ibarat kata orang tua2 ... lagi besar periuk lagi banyak keraknya... *_^ ...kita adalah contoh yang terbaik buat masa sekarang semasa komen ni ditaip untuk situasi itu...muahahaha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh...betul2....kadang2 boleh buat fitam tau...

      Delete
  6. tak apa keje gaji besar kecil asal kita ada kerja dan ujung bulan ada rm masuk.kalau tak keje susah gak sis gigit jari orang dapat beli macam2 kita tegok jer. cam saya harapkan perniagaan online jer ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sib baik ada pendapatan sampingan kan cik rose...

      Delete
  7. biar benar no 3 tu mimpi jadi jutawan ke

    ReplyDelete
  8. Mak ni kan, SA..bkn kata pernah but mmg mind set kwn2 mak semua kata mak ni loaded. Cissssssss..kot celah bedah mana la duit mak bertingkek2 sptmana yg dorang anggap tu tah..


    Mak ni, nak membeli sesuatu tu pun penat wat kira2 tau...xdela duit bnyk mcm air paip mengalir!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la kita mak....nak beli apapun fikir 80 kali...kali ke 100 terus letak balik..

      Delete
  9. bab2 gaji ni mmg sensitif...iols malas nak pikiaq huh kbai

    ReplyDelete
  10. Memang macam tu lah kekdahnya.... Puas explain pun orang tak caya gak...

    ReplyDelete
  11. sekrg ni gaji semcm x cukup kan.. semua brg mahal....huhuhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2..tolak loan rumah..tolak sewa rumah...terus....yang tinggal cukup2 sampai hujung bulan....bertabah la wahai hati...

      Delete
  12. nory pon sama....org selalu ingat kite gaji besar, padahal kite je taw, gaji kite cukup2 makan je sebenarnya...huhu

    ReplyDelete
  13. Mmg gtu dh..tmbh2 keje gov... Dpt bonus lak... Huhu... Gaya pikiran diorg mcm kita dapat gudang emas..

    ReplyDelete
  14. biasa la kan... situasi yg sama gak yg khai lalui... alasan title kerja best

    ReplyDelete
  15. pernah jadi kat saya kak..kekadang org tengok igtkan keje company besar, gaji pun besar, benefit pun best tapi kekadang orang tak tau yang company besar pun kekadang ada masalah, birokrasi, kroni dan lain lain..hahahaha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  16. Biasalah tu SA. Bila tau kita kerja company besar makanya besar ajelah gajinya tanpa mengira apa pangkat kita di situ. Pastu bila tau gaji kita tak seperti yang dijangkakan, mulalah kena macam-macam perbandingan....Eh, I dah rasa dah dulu-dulu....

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah