Friday, January 10, 2014

Throwback Sarawak November 2013- Dania Menari

Memang mana2 pertunjukkan atau persembahan traditional ni...di pengakhiran program mesti ada di panggil pelancong2 naik pentas dan menari bersama diorang...Dania aku paksa naik pentas...mula2 dia malu2 kucing...tp aku paksa jugak...hahahaha.....ada video aku amik..tp aku tak tau mana aku letak...aku bukan apa u olls..aku nak dia bergaul dan berani berhadapan dengan orang ramai...sebab nya..dah makin besar ni makin shy2 cat plak dia..there is big NO la kalau macam tu kan..nanti dah besar..dah masuk u and dah kerja if ada presentation macam mana...dari sekarang kena pupuk keberanian dia...








Alhamdulillah...dari gambar2 di atas memang dia malu pada mula2...tp bila dah seronok mama kat bawah tu pun dia x nampak...Dania ni x ikut jejak aku u olls...dia x suka menyanyi..but dia suka menari...macam aku masa kecik2 dulu suka sangat menyanyi , curi2 masuk pertandingan menyanyi...pas tu balik bawak trophy je..hahahaha..memang aku bercita2 nak jadi penyanyi dari kecik...tp nak buat cane...half way nak jadi artis kena tipu...jadi PR...kawan dengan insan2 seni tp dah bergaul dah tau dunia artis macam mana terus x jadi dah...aku stay jadi PR selama 9 tahun...pas tu jadi secretary plak...hehehe...dah 5 tahun aku jadi secretary kat Malakoff ni...so far..perjalanan hidup aku penuh pancaroba but manis di akhirnya....eh...ini throwback ke citer pasal salasilah hidup ni...ah...bantai la......


5 comments:

  1. actually what u did is very good sis..dapat build up her self confidence indirectly bila berhadapan dengan orang...hehehe..yang bab menyanyi tu jangan sure sgt sis..mana tau masuk umur dia 15 baru dia start minat menyayi..tahu tahu mama dia pun kena tapau..hahahaha

    Regards,
    Strider

    ReplyDelete
  2. Betul tu. Kena buang rasa malu depan orang ramai tu. nanti dah masuk U dan kerja memang susah kalau ada rasa malu tu.

    ReplyDelete
  3. betul tu kak.. elok pupuk keberanian dia sejak kecil.. mula-mula memang malu.. lama-lala nanti mesti akan confident..

    ReplyDelete
  4. ada darah seni rupanya akak ni...tu yg turun ke Dania tuh. shy shy cat tu boleh di polish lagi...huhuhu~

    ReplyDelete
  5. chayokk Dania.. budak2 ni kalau tak dipaksa mmg asek nak malu je.. nak kena berteman.. sesekali kena jg paksa diorang utk independent baru lah diornag boleh belajar ;)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah