Thursday, January 30, 2014

Kembali Seperti Sediakala


Semangat hari ni pagi2 dah bangun tau...aku dh mop bilik dh...tp gambar atas tu masa belum mop...tiles dah bertukar yg baru....selamat sewa sebulan untuk repair macam2...
Sinki pun dh tukar yg baru...cuma yg tersumbat tu diorg x boleh buat...if nak buat pun kena pi rumah bawah...sebab saluran kat rumah bawah....aku pun tak faham....x tau nak buat camana....if org bawah bg masuk rumah dia kira ok la kan...if x bg....cane nk repair....x kan selamanya nak biar mcm tu.. .
Dah terasa macam bibik dh ni....mop satu rumah....basuh kain baju..kemas semua benda...
Penat gile...nak tido pun x tertido de....aku if penat...mmg x dapat tido.....pinggang ni rasa nak patah dh ni....adehhhhh......

10 comments:

  1. haha dah macam baru pindah rumah baru pulak gamaknya.. ;)

    ReplyDelete
  2. Tu yang susah kalau dok rumah bertingkat2 nie. Rumah sewa akak pun mcm tu...kadang2 lif tak function la..air takder la...paip bocor la... Anyway, walaupun penat nak patah pinggang, hati rasa puas kan...

    ReplyDelete
  3. woot woot dah siap ke kemas tu??? agagagaga....

    ReplyDelete
  4. Aduhai...bagai dapat kurasakan kepenatan itu....

    ReplyDelete
  5. Kalau rumah atas langit memang macam ni. Kalau paip sumbat ke apa, nak kena masuk rumah orang bawah nak repair. Susahlah kan... nak dibiarkan pun susah juga... Takpalah SA berpenat-penat sekejap janji semua dah back to normal.

    ReplyDelete
  6. ko pegi je ketuk pintu kat ngumah bawah
    ko minta jasa baik dia utk bukak satu penutup saluran paip
    kat situ kalu bukak, kompem kuar semua harta benda yang bukan2
    kalu kau diam, nnt orang bawah plak masalah
    nnt bocor bahagian dorang, lagi depa minta claim ke ape ke
    risiko gak beb
    aku penah mengalami masalah gini
    kejesama orang atas dan bawah tu penting

    ReplyDelete
  7. walau pun penat tapi puas hati tengok rumah bersih berseri seri kan.. hehe..

    ReplyDelete
  8. Kalau tinggal rumah cam apartment mmg payah kalau rumah atas tersumbat sinkinya....Hari tu rumah kat atas kami tersumbat sinki, dorang minta kebenaran buka yang tersumbat melalui saluran yang ada kat atas dapur kami tu...

    ReplyDelete
  9. Alahai, leceh juga kan kalau kena melalui org tingkat bawah lg. Tp try bw bincang la. Rasanya diorang okay. Lagipun kalau diorang x bagi masuk rumah utk repair, entah2 in the future prob ni akan effect diorang juga.

    ReplyDelete
  10. Rajin ngat dia mop lantai...hehe..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah