Friday, January 24, 2014

Tetap Kena Serbu Walau Harga Mahal

Kat  Plaza Sentral ni memang xde pilihan kalau nak makan....samada kat food court Plaza Sentral or kena keluar cari makanan...mana yang poket lebat tu boleh jer la selamba terjah kedai2 mahal kat Sooka Sentral or KL Sentral...macam yang lain xde pilihan turun jer la LG1, beli je makanan...aku time malas jer pi food court ni....bukan berkira..mahal ya rabbi...selalu bawak bekal selamat la...

Tapi kan...harga makanan mahal pun...tetap ramai jugak yang serbu kedai2 kat bawah ni....

 gerai aku selalu tapau nasi goreng
ni kedai chinese food sebelah dia....siap beratur panjang lagi...kedai ni memang x putus orang...

Pada aku mungkin dah xde pilihan lain kot...nak keluar jauh kan...sedangkan waktu rehat xde la panjang mana pun...1jam je no choice maka terpaksa la pilih mana yang dekat aje kan.....tiap kali memang kena turun awal la kalau nak pi tapau...kalau x merasa la beratur panjang dan lama.  paling sadis makanan dah abih....sebab tu aku selesa bawak bekal dari rumah...

Aku x tau pengalaman korang kat opis korang mcm mana...sure ada yang bawak bekal...sure ada terpaksa keluar dari opis awal....dan x mustahil ada jugak gerai2 nasi campur diorang bukak kat celah2 bangunan kan...mana corok je sure ada orang bukak table jual nasi campur kan...nak2 area KL kat town....betul tak?

Jom kongsi pengalaman korang macam mana time2 nak pi cari Lunch....

8 comments:

  1. Memang pun. Situ je yg ada. Nak pi kl sentral malas. Panas panas cepat letih.

    SA keje kat mana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. SA kerja dekat jer ngan Ibu Lala...Malakoff...SA dah jarang turun bawah tu..bawak bekal..jimat skit..lagipun rega kat bawah tu x tentu..kejap2 mahal...kejap2 lagi mahal..hahahaha

      Delete
  2. Office saya pun walau sepelaung dari KLCC tapi bila nak makan kena drive. Lunch break 1 jam aje. Bayangkan kat area ni bila time lunch. Buang minyak ajelah. Kalau nak ke shopping mall, memang kena fikir mana nak cari parking, parking fee dan harga makanan yang marbeles juga. Walaupun hari-hari masak untuk dinner, biasanya cukup-cukup aje untuk makan malam. Makanya no choice terpaksa juga harung mahal ke murah dek kerana malas nak menyediakan bekalkan.

    ReplyDelete
  3. kat BNM ni ada 2 pilihan tempat makan. cafetaria dengan kupang.
    kalau rajin boleh je menapak pegi JKR, Bank Rakyat, KWSP, Sogo atau Jalan TAR.
    pendek kata alhamdulillah, tak susah nak cari makan kat sini :)

    ReplyDelete
  4. KL sentral mmg mahal...husband kita pun bawak bekal..kecuali friday...ok la kan...sekali sekala...

    ReplyDelete
  5. Nizam pun kata kat KL sentral tu makanan mahal nak mamp.. dia selalu keluar dgn kawan2 dia naik motor ramai2.. org lelaki senang ar.. start je motor terus tuju ke mana dorang nak pergi..
    Opis I ni betul2 tengah town.. makanan pun senang.. kalau nak yang mahal2 pun ada, yang murah2 tepi jalan pun ada.. its your choice.. tapi kat tengah2 town ni parking lah sakit sikit.. satu hari RM9.. kalau ambik monthly RM235..

    ReplyDelete
  6. lyn selalu bawak bekal. sesekali jer keluar mkn..
    tu pun kekadang malas, sbb panas sgt.
    area sini pun susah nak cari kedai makan. ada lah org jual kat tepi jalan, tapi risau kan kebersihan dia..

    ReplyDelete
  7. ai punya cafeteria dalam bangunan tapi kalau lambat turun banyak lauk yang dah habis..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah