Tuesday, January 7, 2014

Menu Sampingan Lunch Sabtu

Selain dari udang harimau masak lemak cili api Sabtu lepas...berikut adalah menu sampingan bagi memeriahkan nafsu makan....ye la...weekend je kot makan sedap2 kan....
Sorry la kalau buat korang terliur....


Sambal belacan mantop...penang mai...belacan bonda dh abih plak...


Kangkung celur....


Rendang ayam kampung campur daun puding...

Tongkeng ayam favvy Dania...

Itu je la lauk untuk lunch Sabtu lepas...memang makan bertambah....
Mmg kalau weekend xde nak diet2 de....
Rugi woo diet on weekend.....




26 comments:

  1. tu dia......makanan org kampung yg membukak selero....

    ReplyDelete
  2. woi kak.tongkeng ayam pon hado! hehehe.sedapnya!

    ReplyDelete
  3. amboiiii rendang ayam yg tak menahan tuhhh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. X menahan sebab ayam kg nok...mmg beli ayam kat umah org kg..

      Delete
  4. fuhhh mmg bikin ngences laa along lieya menengoknyer....lieya pun suke sambal belacam mcm tu....mmg kene sangat kalo makan ngan ulam-ulaman celur...sedap woo buat cicah......

    pssttt...tongkeng ayam pun peberet lieya gak tau!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waduh2...kok ngences gitu sekali...haha....sesekali pos yg menggoda kalbu....

      Delete
  5. aku tak bley tgk tongkeng, terliyoq tahap leleh ayaq liyoq tahu! hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeay ada gang dania rupanya....psst..aku pun suka beb...

      Delete
  6. perghh.. pepagi tunjuk gambar makanan.. kena plan nak makan apa tengah hari nanti ni.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg itu tujuannya yg sebenar..at least ada idea kan..

      Delete
  7. ohhh sambal belacan tuuuu .gulp *telan ailio

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahai...fiza kena buat tau lepas ni...

      Delete
  8. Lauk macam nie layan ngan nasik panas memang bertambah la makan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mak mertua lalu pun buat2 x nampak kan ..

      Delete
  9. adoiii doiii doiiii mana tahan tgk lauk2 mcm ni.. kena plak dgn nasi panas.. perrrghh terangkek bontot.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hingus pun berjejeh kan zaza....podeh sambal tu

      Delete
  10. first tu picture tu okay lagi tapi bila tengok rendang ayam tu terliur gak laa..dah laa susah nak cari orang jual rendang ayam..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak selalu my mum masak rendang ayam kampung

      Delete
  11. Sambal belaan tu nampak un dah tau mantap. Dapat plak rendang ayam daun puding... Aoiii..lapor giler nengoknya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. menakutkan komen Aziela..mesti typo error ni..sambal belacan eh..bukan sambal belaan..hahahha...rendang ayam campur daun puding memang mantop...

      Delete
  12. sedapnya lauk..
    ni mau makan bertambah2 ni..

    ReplyDelete
  13. i like tongkeng ayam..sedapppp..tp xbleh mkn byk2 pening..huhu.. simple je menu ttp nmpak menarik

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah