Friday, January 10, 2014

Tips Mudah Diet..


Agak2 if ada yang nak diet secara sihat tuh boleh la ikut gaya  Kevin Zahri ni eh...
semua ada tertulis kat atas...kadang2 kita ni nak diet..tp diet kita x betul terus jatuh sakit...ada plak terus hypo...baru2  ni dalam berita kan ada ckp kebanyakkan orang2 Asia obesiti...tp banyak faktor la kan...ada sebab x jaga pemakanan, ada sebab stress terus makan banyak...ada sebab x leh kawal...macam2 la kan..
tp kalau nak sihat kena la diet yang betul..bukan secara drastik terus avoid makan nasi..terus avoid minum manis...kena tgok jugak kan...kena rajin tanya pakar pemakanan...

Tips mudah diet dibawakan oleh Suriaamanda untuk semua pembaca....

Sharing is caring...

xoxo


8 comments:

  1. terima kasih, follow saya, saya dah follow balik..salam kenal

    ReplyDelete
  2. bahaya kalau tak ikut betul2 diet .buat mesti secara peringat2 sb ada kawan saya diet terus jadi pengsan.

    ReplyDelete
  3. Tersilap diet pun buruk padahnya. Dulu selalu terfikir mengapa pulak kalau susah hati boleh jadi gemuk? Mana tidaknya, bila susah hati makanan jadi pengganti jiwa lara, memanglah kan!

    ReplyDelete
  4. Perkongsian yang menarik ni. tapi itulah, bab nak kawal tu yang susah tu .. kalau dah start mkn susah nak berhenti

    ReplyDelete
  5. yang keperluan kalori tu saya pun tak tahu...main bedal jer...hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  6. kalau dulu zaman I muda2 mmg suka berdiet menggila.. tapi dah tua2 ni mcm dah tak kisah.. janji sihat cukup makan & seimbang.. ;)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah