Wednesday, January 8, 2014

Throwback Sarawak November 2013


Pemandangan kat sini sangat cantik bila lepas hujan...pas tu panas kejap...pas tu mendung balik..kat gambar jadi sangat cantik ni...

depan tu rumah apa aku x ingat...tp rumah tuh sgt2 seram..dengan tingkap banyaknya...seolah2 usang..
alaaa....kacau la budak baju merah tu..

Dania with atuk..haa..bukan cucu jer pandai posing tau...atuk pun pandai...

scenery Gunung Santubong

puteri santubong...eh...adik aku...berlatarbelakangkan gunung santubong

Kami berpatah balik ke lokasi pertama..Dewan persembahan sebab pukul 12 ada pertunjukkan kebudayaan..kalau x pi yang kul 12 next show kul 3pm lama plak nak menunggu kan..

sempat snap gambar periuk kera gergasi dalam dewan ni...

permulaan persembahan

Aku rasa dah nak abih kot entry Sarawak ni...maybe ada 4 entry lagi....xper aku tgh gigih nak kasik settle ni...banyak benda nak kena hadap..lagipun weekend Ahad aku kerja..kena naik site plak sebab handle a visit dari Australia...ada student datang melawat plant kami di Tg Bin...

Bertambah2 plak entry nak kena update kang...walau x wajib tp knowing me as a blogger yang x berapa nak tegar...nanti xde story macam x best plak kan...

Harap korang sabar ye aku abihkan citer Sarawak ni....ni pun curi2 buat ni....boss xde pi meeting....

17 comments:

  1. Show depa best mmg enjoy tgk..ada sumpit belon kan..=D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah..tp masa akak pi tu bab sumpit belon tu kan..x de yang sporting..terus abih macam tu je...

      Delete
  2. periuk kera gergasi tu, mmg real ke? atau plastik?

    ReplyDelete
  3. cantik tempatnya...boleh pergi ke sana jika ke Sarawak nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang cantik....sesuai if nak buat photo shoot..

      Delete
  4. Tak pernah lagi pergi kuching ni. Kalau bintulu pernah dah. Hehe

    ReplyDelete
  5. rumah usang tu memang nampak seramm.. untuk pameran ke rumah tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. dalam Cultural village tu banyak rumah2 pelbagai suku kaum Sarawak..ada yang ok..ada yang paling tinggi...ada amcam2...yang nampak seram tu salah satunya...

      Delete
  6. ok will wait till your last entry Sarawak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wait ya...jangan pi mana2 tau...tunggu tau....

      Delete
  7. wah.. dah sampai serawak ker kak...

    ReplyDelete
  8. ada satu rumah yg meninggi naik ke atas...
    rasa seriau jer nak naik tangganya tu...
    tak ingat lah rumah apa...

    wahhhh dania looks sooooo grown up gitu...

    ReplyDelete
  9. tu yang baju hitam tu puteri santuong ke puteri sejinjang??hahaha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  10. paling best ada persembahan kebudayaan..comelnya puteri santubong..:)

    ReplyDelete
  11. First time nampak Puteri Santubong :) Cantiklah view yang ada Gunung Santubong di belakang. Tetiba aje nak nyanyi lagu rakyat mereka :)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah