Friday, January 24, 2014

Burung Puyuh Masak Lemak Cili Api

Hujung tahun lepas adik aku yang tengah preggy ada beli burung puyuh untuk bawk balik rumah opah kat Ipoh...saje nak menjamu orang2 sana pulak kan...boleh tahan jugak besarnya burung puyuh tu...dia siap whatsaap kat aku lama dah..ni duk godek2 balik terus masukkan dalam blog....adik aku order burung puyuh ni kat makcik. bukan makcik yang jual tapi supplier hantar kat Kantin Kilang dia kerja....RM20 untuk 10 ekor...

 adik aku salai dulu katanya...amboi...bukan main seksi lagi aku tgok...
 yang dah siap salai...
 x clear la masa kat dalam periuk...
haaa...rupa si burung puyuh bila dah siap masak...


Resepi?
malas la aku nak tepek lagi...sama jer kaedahnya...korang kalau rajin godek2 la entry lama2 aku tuh...
kalau malas scroll je sampai ke bawah ada top 10 entry tu kan..ha..kat situ ada..cara2/resepi masak lemak NS...

Ni rasa nak order kat makcik aku plak lagi barang 20 ekor ke kan....xpe2 minggu depan aku order....nanti kalau aku masak aku tepek kat sini eh....korang suka kan bab2 resepi or petua kan...

Happy Weekend...


14 comments:

  1. ada isi ke burung puyuh ni? nampak ramping je.. hihi

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum awak. sheila suka gila makan ni. huwaaa kecur air liur tau T__________T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam shiela...oh ye...suka eh....kena cari la after this kan...

      Delete
  3. Burung puyuh sedap goreng garing2. Kriuk2 mkn ngn tulang. Hehehwhww. Kira 2hengget gaklah seekor kann. Uihh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Goreng garing pun sodap....haah..rm2 seekor...

      Delete
  4. Right here is the perfect website for anybody who
    wants to find out about this topic. You understand a whole lot its almost tough
    to argue with you (not that I actually will need to…HaHa).
    You definitely put a brand new spin on a topic which has been written about for decades.
    Wonderful stuff, just wonderful!

    Check out my webpage - อาชีพเสริม

    ReplyDelete
  5. Seksinya puyuh..hahaha.. masak lemak ni mmg fav.. telan liur dah neh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak aii..kena cari lepas ni eh masak lemak puyuh...

      Delete
  6. Aduh akak.. terliur dah nie...nampak sedap tuh.. selalu farah biasa makan nasi goreng puyuh jer..tp tgk masak lemak cili air lg meletops nie.. dap..dap....=D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah farah..buat plak pedas2 kan...sodap....

      Delete
  7. tak lalu sgt burung puyuh ni.

    Mood sernok nak komen sbb boleh komen tru pc. harap lepas ni pc ok la.

    ReplyDelete
  8. Puyuh goreng sodap.. ;) kalau berkuah ai tak berapa suka..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah