Thursday, January 30, 2014

Spam Comment...


Assalamualaikum...ada orang tak......ada yang keja ke ari ni...aku dh cuti dh...tp masih bertapa kat rumah sewa ni sebab kemas bilik...kan tiles bilik aku semua terbukak kan.....so dh panggil orang untuk repair...itu aku citer kemudian ye.. 
Ni nk citer pasal Spam Comment ni....Mmg normal eh?kat blog korang pun ada eh....
Menimbun2 plak...aku kena tgok dulu...sebab kadang ada komen2 follower pun masuk spam...confirm xde baru aku delete semua....ada cara lain ke nk bg benda ni x appear? Sorry la if aku byk tanya....aku bukan celik IT pun...x reti bab2 spam ni semua....
Tunjuk ajar ku sifu boleh?

12 comments:

  1. blog khai pun byk... beratus sampai penat nak delete

    ReplyDelete
  2. banyak dapat... delete je. nak setting tak bagi spam comment masuk tak silap kalau enable verification words tu memang spam takkan masuk sebab orang nak komen kena taip verify words tu dulu

    ReplyDelete
  3. salam SA, pi kat setting blogger pd post n comment *(Who can comment?) tu set/pilih kan ke Registered User - includes OpenID ...insyaAllah tiada spammer .

    ReplyDelete
  4. aah kak. spam ni memang suka mengepam org. xdak keje lettew

    ReplyDelete
  5. tak larat dah nak layan spam comment tu.... melambak2 semua dah filter masuk spam...

    ReplyDelete
  6. mak aih panjangnya spam comment.
    ini bagi blog terbakar ke ape?

    ReplyDelete
  7. Blog picisan macam saya ni tak banyak spam comment. Ada tu ada juga tapi sebelah mata aje saya delete..hehehe....

    ReplyDelete
  8. Tular setting trus.xde spam.comment...

    ReplyDelete
  9. Urgh.. That must be so annoying. Huhu.. So far I haven't had any, thank goodness!

    ReplyDelete
  10. EMm delete aje..tak pun layan lah dengan penuh rasa bangganya..hehehe

    ReplyDelete
  11. kalau spam ni selalu masuk email tapi bila bukak kat dashboard utk nak publish, tengok2 spam tu tak ada.. cuma masuk kat email je.. dulu masuk kat email & kat comment to moderate.. lama2 dah tak ada.. tak tau lah kenapa.. magic kot

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah