Sunday, January 12, 2014

Throwback Sarawak November 2013 > Rumah Cina

Okeh kita bergambar dulu kat rumah orang Ulu ni...nak tunjuk kat korang tinggi ke tak rumah diorang....




 dah amik gambar beribu depan rumah Orang Ulu ni...kita patah balik ke depan pi Rumah Cina plak...kebetulan jer masuk sini sebab masa mula2 masuk x nampak pun Rumah cina...eh macam menarik...mak ngan abah x nak ikut..x per kita layankan dania....


 rupanya Rumah cina ni more to mempamerkan alat2 buat balckpepper...mesin2 yang digunakan dan alat2 perkakas pertanian diorang....
 posing memang wajib bam bam aku ni...


 ni macam lesung pengisar lada hitam tu..

 Dania dengan auntie baru kenal dia..

best madam ni...sangat2 peramah...


okeh..Dania bergambar di samping radio zaman dulu kala....

Lepas tu kami x keluar lagi kat sini...kami pusing2 amik gambar...tu sebab gambar jadi beribu2....sabar jer la kan....apapun korang kalau pi Cultural Village ni confirm posing beribu2..percaya la...semua korang pandang semua nya indah..nak2 blogger kan....semua nak dikongsikan....

3 comments:

  1. salam dear. nak tny camane nk buat template blog yang gojes ni? btw done follow u, follow me back?? http://aliyahsyofia.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Wahhhh sakan ehhh..hehe..bila lah dapat jejakkan kaki ke sini..hehe

    ReplyDelete
  3. Rumah cina.. nostalgia jg rumah mcm ni..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah