Wednesday, February 5, 2014

Wedding Kazen > Malam Berinai Besar dan Berarak Lilin

Bila tgok orang kahwin...meriah...seronok jer...tengok plak pelamin yang indah kan...terus feeling2 gatal nak kahwin tu menjelma....euwwww...gatal ko eh....hahahaha..bila nak plan kahwin jer terus seriau..mengada lebih...tp siyes..even orang dah kawen tgok org baru kawen rasa nak bersanding lagi tu mesti ada...mesti punya kan...jangan x ngaku....

 pelamin anganku musnah nan indah
 pengantin Munirah dan Aliff
 haaa....nak jugak naik...dulu masa kawen xde pun mcm ni....
 korang perasan x si kembar kat belakang diorang tuh...mereka duk sibuk nyanyi lagu happy birthday....
 bunga api...
 yang bujang2 kena angkat sampan buatan ni...hahaha...kesian anak buah aku ni....bukan pengantin yang berat tp buluh tu yang berat...
 si kembar masih dalam cubaan nak padamkan lilin lepas nyanyi lagu happy birthday...kuat plak tuh...

Jelingan maut si pengantin..hahaha...

 kumpulan rebana yang di datangkan khas dari Rantau NS
 Siap ada acara tarian piring
disandingkan untuk acara Berinai besar....

So far seronok la wedding ni...mcm2 ada...naik sampan yang di pasang lilin...eh sampan ke? ntah la u olls..diorang panggil sampan i olls ikut jer...ada bunga api...diiringi pukulan rebana...ada silat ...oh ada video silat tu jugak...nanti aku upload...seronok u olls...lain tempat lain sambutan perkahwinan kan...even kat Kuala Pilah pun xde macam ni...biasa2 je...eh nak request mcm ni jugak la...pas tu nak pakai baju pengantin traditonal classic...x nak moden2 de...kan?kalau kita yang muda2 ni x kekalkan adat traditional sapa lagi kan...x nak la keindahan adat tu pupus di telan zaman...suka sgt kebaya songket bunga tabur....eee....mesti best...boleh feeling2 princess zaman dulu kala....nak proposed kat cik abg la...mana tau kalau proposed jadi cepat plak tawen kan...( bunyi merenyam plak)...

Next Entry aku up pasal majlis bersanding plak...yang ni banyak version....korang jangan muntah tau....

9 comments:

  1. org negeri ke? patutlah cam biasa dgr je tradisi berarak ni...congrats pengantin

    ReplyDelete
  2. cantiknye kebaya songket tu =) more tradisional terasa perkahwinan melayu ttu . hehe

    ReplyDelete
  3. Wah...larat lagi nak buat macam nie semua. Belanja besar nie sis...hahahahhaha.

    ReplyDelete
  4. dulu masa I kawin pun ada bunga api.. tapi zaman tu bukan bunga api mcm KLCC tu.. bunga api yg jenis dlm buluh tu.. hehehe lama giler kot zaman tu lebih 10tahun dah.

    ReplyDelete
  5. org n.9 mmg ade menari lilin ek? susah nk cari sekarang

    ReplyDelete
  6. Oh, ada berinai kecil, berinai besar! Pakaian tradisional tu lagi nampak cantik kalau disarungkan untuk momen-momen indah macam nikan, SA.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah