Wednesday, February 5, 2014

Bekal Hari Ini

Semalam nak kata balik awal x jugak..6.30 petang keluar dari opis...sampai Kepong dah kul 7.15 dah...pi mini market bawah tu beli sayur bayam ngan sardin 1 tin...sejak kedai Acheh tu tutup susah nak cari bahan basah kat area umah aku ni....asal pi je mini market semua benda dah abih...x kan hari2 nak makan sardin kan...sekali sekala ok la...


sayur bayam goreng


sambal sardin

Sambal sardin ni terpedas skit plak....x pe la...lagi pedas lagi best kot...ingat nak buat telur dadar sekali...mcm kemalasan dan rasa macam banyak sgt plak lauk...tgok la esok nak bawak lauk apa plak...mood merajin minggu ni....eh aku terlupa nak bawak balik tempoyak la...dah ckp kat mak dah ari tu nak bawak balik tempoyak skit....harap2 minggu ni x lupa lagi....

15 comments:

  1. Janji bawak bekal..masak sendiri. Bila lunch, lauk sardin pun kengkawan nengok dah jeles.

    ReplyDelete
  2. Sadin kalo xjemu mkn ayam ikan..ni pling sedap.

    ReplyDelete
  3. dua lauk tu pun dah sedap.. makan dgn nasi panas2 sambil tgk tibi hehe

    ReplyDelete
  4. sedapnyaa....mmg puas hati bwk bekal sendiri kan..jimat pun jimat

    ReplyDelete
  5. sedapnya tengok sardin tu kak... terliur :)

    ReplyDelete
  6. iolss bawa bekal juga hari ni... he he he... tapi bawa lauk ayam masak merah...nak sikit tak kak long???

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum SA, wahh terliur sheila tengok... minggu ni kurang sihat, tak dapat nak bawak bekal. huwaaaaa T______________T

    ReplyDelete
  8. balik kpg ritu puas mkn kenduri
    syok bila pergi kenduri ngan adik beradik mak abah hahaha
    tempoyak tu el ada gak spare kat umah
    el beli je kt paso

    ReplyDelete
  9. mak aii.. lapo dah teman nengok nii

    ReplyDelete
  10. Ni kombinasi yang makchaq selalu buat jugak ni... sardin, bayam, teluq goreng..
    ngam dan sedap bila makan..

    ReplyDelete
  11. Sardin ni lagi pedas lagi best rasanya. Kalau buat pencicah jemput-jemput petang macam ni lagilah sedap :)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah