Wednesday, February 5, 2014

Wedding Kazen - Santapan

For me x berapa seronok if wedding guna catering...tp pada orang lain maybe mudah...me lagi suka bab2 rewang...masa tu nak beramah mesra...nak tgok yang melatah di usik2 kan...wow..lamanya x experience that moment...masa aku nikah dulu memang masak sendiri..buat rewang2 la..if NS said berkampung kot...entah la..ada la nama khas dia but memang setamana la dtg menolong...zaman moden ni maybe dah xde yang amalkan kecuali yang kat kampung2 kan...

 setting buffet...ni salah satu side...
 rendang daging
 ayam berempah
 ayam golek
 terung goreng berlada
 acar buah
 nasi beriani
ni pinggan aku...

caterer ni di bawakan khas dari Kg Pandan...ok la...nak kata x sedap...sedap...for me if rating boleh la bagi 7/10...cuma x feel makan real kenduri...may be sebab catering kan...xper la...ni last wedding sebelah Mak Long...ada ramai lagi tgh menunggu giliran....bulan 10 dah sure ada satu...aku nyer lagi kan....date dah ada...tahun x tau bila....tunggu la kalau nak tunggu...muahahahaha..

ni details caterer

Faris Catering
No 60, Lorong Delapan, Kampung Pandan
55100 KL

017 8886188
Hamid Sultan



12 comments:

  1. kat kampung pon sekarang dah ramai pakai catering. tapi tak di nafikan rewang lagi best. terasa kemeriahannya. oh yes. kat melaka pon panggil berkampung. hihi

    ReplyDelete
  2. kenduri zaman sekarang dah makin dipermudahkan.. ye la..orang muda sibuk kerja.. bila masa nak merewang.. kalau orang tua pulak dah makin tak larat.. tempat pun satu hal.. kenduri adik ipar aritu pun mulanya nak senang panggil caterer je..tapi lastnya diorang masak jugak..

    alhamdulillah kat kampung sendiri mmg masih jadi amalan bekerjasama masak untuk kenduri.. seronok tengok..

    ReplyDelete
  3. rewang tu lah yang meriah... tapi sekarang memang dah ramai pakai catering ajer...mudah gitewww...

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum suria...betul tu skg ni semuanya nak senang n cepat...mudah guna catering jer...:)

    ReplyDelete
  5. mak abah sy pun pakai katering je.. org kampung ramai yg da x berapa sehat n berumur plak tu. sian plak nak suh rewang bagai

    ReplyDelete
  6. masih lagi sukakan konsep rewang2 ni.. lagi meriah tak terkira

    ReplyDelete
  7. dulu ms atok nenek ada boleh lah nak merewang la ni
    smua nak mudah n cepat..tp lau family yg besar2 tu rsnye rewang still ada lagi
    aah sokong sgt bila dpt rewang2 ni dpt lagi mengeratkan silaturahim kan

    ReplyDelete
  8. Hamid Sultan ni adalah caterer akak masa akak kawen 13 tahun yang lepas di Setapak. Hahahahha. Sangat berkira okehhh. Tapi masakan dia masa tu memang sedap la. Tak dinafikan. Tapi kalau family akak, semuanya masih rewang. Dok kat kampung..boleh laaaa. Yang tak laratnya...den nie haaa! Umur dah meningkat...tak dayo laie nak dok bangun beratus2 kali... Orang datang rewang...duduk bersila, hadap dulang, minam makan. Kalau ada problem...jerit jer kat tuan rumah. Tu yang tak tahan tu. Semuo eh pandai order yo...aduihhh.

    So, akak warning adik akak yang single tu...kalau dia nak kawen lagi..tolongggglah cari katerer. Akak ko nie dah tak terdayo...!

    ReplyDelete
  9. kenduri yg merewang la best kan SA..baru meriah rasa kenduri kendara ni. Letih tu memang la..tp kemeriahan tu lg berganda2.

    ReplyDelete
  10. saya x tahan lah tgk nasi beriani dan rendang daging

    ReplyDelete
  11. Merasa juga saya ni bab-bab menyibuk masa rewang :) Majlis kahwin dulu-dulu kat kampung memang bestkan. Terasa sangat ikatan kekeluargaan tu ketika sibuk berewang. Seminggu sebelum majlis dah sibuk orang kampung datang menolong. Memang excited sungguh. Sekarang ni semua dah terhidang, bawa badan aje attend majlis.

    ReplyDelete
  12. acar buahhh.. dah lama tak nampak lauk acar buah kat wedding zmn skrg ni..
    apa2 pun my fav kalau pergi wedding mesti nak makan daging masak hitam.. sedapppsss tapi malu nak tambah.. so bila ambik nasi, terus boh banyak2 dlm pinggan.. hahahhha burok perangai hoiii ;P

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah