Monday, February 10, 2014

Prepareration For Kenduri Doa Selamat..

As promise this morning...jom citer bab prepare bahan2 untuk menu kenduri...seawal subuh pagi aku ikut Mak ngan Abah pi beli bahan2 basah...ngantuk giler time ni..mula2 x nak ikut...tp fikir balik kesian kat diorang kan...makanya pergi la jugak...

Menu utama adalah kari daging....so kita cari daging la...

 macam2 jenis daging
 part ni aku leave it to them la...bukan apa..acik x bape nak pandai...hahaha....makan pandai la...at last mak abah beli daging batang pinang 4kg...jemputan x ramai so agak2 cukup la tu...

aku plak kan suka makan ikan tilapia...terus sambar sekor utk masak tengahari...buat sweet sour je..

besar2 dan sangat segar...

Ekceli banyak lagi beli masa kat pasar tu...tak dan nak amik semua gambar...selain menu kari daging, menu yang lain2 adalah:

1. Gulai Perut lembu campur rebung
2. Sambal sotong
3.sayur campur
4. Ayam goreng berempah
5. buah2an

Jemputan x ramai kata abah...tp tgok2 boleh tahan ramai...nasib baik masak banyak..berlebih2 lauk...
next entry aku gabungkan semua gambar lauk pauk eh...biasa la..x kan semua nak himpun dalam satu entry kan...aku plak jadi orang dapur..orang dah ramai..aku x siap2 mandi lagi..at last pakai je baju buruk kat dapur..xde keluar2 de...dah ghuper bibik dah...hahaha...kata masterchep u olls...harus la kat dapur je aku lepak kan...


9 comments:

  1. ponek kak long??? dah agak dah... he he he...

    ReplyDelete
  2. tak sabar nak tengok gambar menu-menu tue. ^_^

    ReplyDelete
  3. kenduri cenggini mmg ponek botingkek tingkek le....

    ReplyDelete
  4. kita sama alongg
    kty suka sangat ikan talapia..

    goreng pon sodapp

    ReplyDelete
  5. klu dah namanya kenduri mmg penat tapi best...ikan talapia tu mmg sedap digoreng cicah cili...

    ReplyDelete
  6. best ar gini.. buat kenduri, sendiri turun pasar, sendiri turun dapur..
    kalau kat kolumpor asal kenduri je makanan semua cater.. huhu

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah