Friday, February 14, 2014

Benda Sedap Memang Puas...


Sedapnya.....tp x puas la makan kuih ni tadi...sikit sangat....kurang manis...dalam ada sengkuang...memang sedap giler...aku ni kalau dapat benda sedap memang nak makan sampai puas...kadang2 repeat 2 hari cari kuih yang sama..makam kuih kahswi ari tu...memang aku repeat 2 weekend...sebab akak yang jual kuih tu weekend je meniaga....buruk lantak ke buruk perangai...ah....ad aku keysah...bukan aku retis pun nak kawal2 makan....sementara boleh makan ni elok makan betul2...nanti dah xde rasa nak makan susah plak...bukan mintak macam tu tau...just beringat...tp macam aku x suka kuih yang manis2...kuih2 pedas macam cucur udang ke.. aku suka....lama plak x buat cucur udang...memandangkan udang mahal sekarang..pendamkan dulu impian tu ye...kalau ada nanti aku tepek kat sini...dan kalau ada jugak bermakna udang murah la time tuh..hahahaha...craving si tepung pelita bawak sampai Kahswi bawak sampai cucur udang...ko dah kenapa Suriaamanda????

Eh...dah weekend kan....esok nak pi mana erk....panas2 mcm ni bukan selesa nak berjalan...jadi ke nak pi Nilai 3 ni eh....eh...situ pun panas berdenting ( ada gak tiru ayat ni tau...berdenting...)acaner erk...nak pi Muar adik aku ckp pasar Parit Jawa tutup esok...no point if pergi pun...next week dia xde plak pi Kluang ke mana ntah...apa nak buat eh esok ni......aduyaiii...asal weekend je buntu....asal weekend je x tau nak buat apa....pi PD pun best jugak kan...hoiii....mana nak pergi ni..........


12 comments:

  1. Replies
    1. Ha...tu la..x tau nk cari kat mn yg sdp...

      Delete
  2. feveret ni.... susah nak jumpa kalau bukan ramadhan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul2..tp ttp ada jual..kat pasar mlm maybe ada...

      Delete
  3. Pergi aje ke mana yang terdetik di hati nak pergi first thing in the morning esok :)

    Saya pun suka bangat dengan tepung pelita nih. Kuih kaswi hari tu ada baca cara mudah nak buat, cam nak buat gak tapi tak tahulah!

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum Kak SA, wahh akak ipar suh cari ni semalam tapi tak jumpa sebab sheila tak ingat namanya. wakakaaaa pasrah je akak ipar makan apam balik. hiewhiew ~~~

    ReplyDelete
  5. g pd rentung terus kot..huhuhu

    ReplyDelete
  6. Oh.. pergi pasar Prt Jawa juga ye? Kakak selalu pergi juga tau bila balik kg. Entah-entah kita dah pernah bertembung tapi tak kenal.

    ReplyDelete
  7. I tak pernah makan kuih ni.. bukan perghak yer..tapi I tak makan kuih ni tak tau kenapa.. mungkin sbb I tgk mcm pelik kot.. hahahhaha perghak lah tu kannn.
    SA tunjuk lah skil buat kuih pulak.. asek share recipe lauk je.. hehehe (over Kak Jah kannn) ;P

    ReplyDelete
  8. Waa... Sedapnya... Mmg sesuai di musim pnas..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah