Saturday, February 8, 2014

Konflik Bajet Isi Rumah

Agak2 korang pernah x alami konflik macam ni..?jom tgok satu2 details yang tertera kat bawah tu...then jom bincangkan...

source from FB

Something good to share with you olls....found this from FB..x mustahil ada ajugak di luar sana mengalami konflok bajet macam ni kan..nak2 pasangan muda yang baru berkahwin...
aku so far memang la xde masalah apa pun...nama pun back tu single...tp bab macam ni memang kena ada kefahaman la...kalau xde tu yang jadi perang teluk tuh...sebab x faham kaedah sebenar dalam Islam...

Sharing is caring...sharing is loving..

suriaamanda


10 comments:

  1. single all the way. anyway, thanks for sharing.

    ReplyDelete
  2. kalau nak kira2 ni sangat banyak dan sangat complicated...muahahaha...tapi betullah tu, tanggungjawab tetap tanggungjawab mana boleh lupa atau lepas tangan macam tu jer ye tak???

    ReplyDelete
  3. Apa yg penting kerjaasama... :-)..
    Dlm segala hal umhtgga amalkan musyawarah.. Itu yg Islam ajar... Ikut syariat.. Insha Allah selmaat... :-)

    ReplyDelete
  4. Apa yg penting kerjaasama... :-)..
    Dlm segala hal umhtgga amalkan musyawarah.. Itu yg Islam ajar... Ikut syariat.. Insha Allah selmaat... :-)

    ReplyDelete
  5. itu yang sepatutnya kita praktik kan dalam alam rumahtangga.. bahagia bersama2, susah pun bersama2.. tapi kalau dapat suami yang tak bertanggungjawab, alamatnya susah lah hidup kita sebagai isteri kan SA.. semoga semua pasangan suami isteri (especially kawan2 yang terdekat) hidup bahagia lah hendaknya =)

    ReplyDelete
  6. Ya..mari kita renung2 kan...hehe..selagai mampu, beri jer nafkah tu..haha..apa yang penting, persefahaman lah...

    ReplyDelete
  7. Dua2 kne faham peranan dan tanggunjwb tu..kalau tak...mmg susah..

    ReplyDelete
  8. rujukan yang bagus untuk orang bujang macam saya...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah