Wednesday, February 26, 2014

How much Sugar Does Your Drink Contain?


Banyak gula...or kurang gula....pilihan  di tangan kita..
If kita  pentingkan kesihatan....kurangkan gula.. 
Aku memang jarang2 amik minuman banyak kandungan gula...once a while ok kot sebab dalam tubuh kita pun memang memerlukan gula... xde gula hypo plak nanti...
So...kurangkan manis dalam minuman....tapi tambahkan manis dalam senyuman....
Itu penting...
Jangan plak senyum sorang2 ye....
nanti dikatakan gile... .



8 comments:

  1. akk skang minum air kosong n air milo je...yg lelain tu jarang sgt

    ReplyDelete
  2. kdg2 ada masanya suka sgt.. minum air manis sebab macam tak puas jer..:) tapi skrg nie tekak sakit minum air kosong laa paling bagus..

    ReplyDelete
  3. nasib saya kurang layan air gas..kalau tingin baru layan..tapi kalu dah layan..bergelen2 pulokk

    ReplyDelete
  4. kita tak layan sangat benda2 manis ni, i like somethng that is salty. hahaha.

    ReplyDelete
  5. Krang minum manis... G jenjalan pun bawa bekal air skrg ni..

    ReplyDelete
  6. suka air gas, lagi2 coke tu..tp jarang2 je la minum sekrg..dulu zaman skolah tu kerap.. kalo minum pun bila mkn mekdi ker, kepsi ker.. huhuhu...

    ReplyDelete
  7. betul2.. especially kurangkan air2 yang gassy.. lebihkan air masak
    *senyum kat SA orang tak ingat kita giler kannn hehehe :)*

    ReplyDelete
  8. Argghh... memang selalu pun tersengih sorang-sorang akibat gula berlebihan :)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah