Monday, February 17, 2014

Sogo Grand Sale...Murah Macam nak Meninggal katanyaaaaa.....

Mula2 beli kain kat Jalan TAR..tapi aku nak hapdet kemudian...ni aku hapdet masa kat Sogo...memang rata2 semua tgh sales sebab last day Grand Sales diorang kan...terpinga2 abah macam x percaya orang ramai dan sangat2 banyak sale nya...wah....dengan happy dia telah membeli 2 helai seluar dan 2 helai kemeja...memang dia puas hati sangat2...memang la diorang letak harga yang tinggi untuk setiap item tu...pas tu letak less 70%, tau2 dapat la rega yang murah...actually memang itu la harga sebenarnya...harga yang murah tu kan....market strategy diorang bagus...kalau x..xde la kena serbua Sogo tu kan....

 bukti mak abah dah sampai sini
 orang memang meramai...
 mak ngan abah...dah x reti mana nak pilih dah...pusing sini sale...pusing kanan depan belakang sale...
 memang Sogo kalau sale pack kan...ramai orang...
Hasil tuaian abah...

Happy bila tgok orang yang kita sayang happy....kat Seremban x dapat de harga2 macam ni...jauh lebih murah katanya...ye la abah...ye la mak,...terus masing2 pasang niat...nanti nak pi sini lagi...
tp xde la dalam waktu terdekat ni...uish...biar betul...penat semalam pun x hilang lagi tau....x per mak...nanti kita datang lagi...lepas Ateh bersalin kita pi sini lagi eh...x yah pi Tangkak dah...tp kita buat trip gegurl je...bawak lelaki ni payah kan...banyak merungut...hahahaha....lagi pun kalau semua perempuan boleh pilih lama2 skit....Kenapa erk orang lelaki pi shopping x sabar....????

13 comments:

  1. Assalamualaikum kak SA, laaa tak dapat nak memborong sama T__________T

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum, rindunya kat sogo, puas hati bila parents happy kan, Alhamdulillah.

    ReplyDelete
  3. tak sanggup nak redah.pernah teman adik tp duduk jauh2 main perfume tester.hehe

    ReplyDelete
  4. best tgk dri atas tgk rmai org shopping.ai 2 iman g time CNY best kan

    ReplyDelete
  5. tak sanggup nak redah sogo.. org mmg melaut.
    tpi mak abah along mmg rajin berjalan yer...

    ReplyDelete
  6. Uishh kalau i mmg pening time sale tak sanggup nak pergi. hehe orang lelaki memang lagu tu, tak suka shopping2 ni.

    ReplyDelete
  7. Pergi sogo waktu sale raya selalu. Memang berbaloi sangat. ;)

    ReplyDelete
  8. Waa nyoping kat sogo yer...biasa kalo sale kat sogo mmg ramai...lg satu kena hati ramai gak pickpocket...huhu..hepi la mak abah dapat nyopingkan SA

    ReplyDelete
  9. u yooo pak cik dh g sogo.nt nk bawak mak sy jugak lah.hehehe

    ReplyDelete
  10. lama giler I tak pergi Sogo.. lalu pun kadang2 je kalau nak ke Royal Selangor Club..
    I sll dgr Sogo kalau sale mmg giler2.. berbaloi kalau beli yer..

    ReplyDelete
  11. X de sale apa pun sbnrnya. Pandai x taktik.dorang kan.

    ReplyDelete
  12. Soalan tu kena tanya cik abe lah, SA. Kenapa mereka ni tak passionate langsung bila gi shopping ni. Suh ajak teman pun boring katanya...

    Sogo ni kalau sale memang tak payah jejaklah kalau tak sanggun dikerumuni macam retis. Saya kalau nak ke sini, lepas Subuh dah gerak dah :)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah