Wednesday, February 26, 2014

Sambal Minang Mak Rofi..

Assalamualaikum...

Hari ni aku bz lg...masih byk claim nk kena settle....terkulat2 aku tgok claim yg membukit ni....sorry u olls...aku hanya sempat buat schedule entry je untuk tatapan korang....
Jadi la dari xde kan....insyallah next week jadual aku kembali ok kot...

Hari ni nak citer pasal sambal minang...usah ko tanya aku mcm mn resepi sampai ni...
Giler pedas nak mati tapi sedap...x tau aku apa rahsianya sambal ni...version mak ropi ni rahsia..dia bg tau hanya ikan bilis dan cili je....ingredient yg lain rempah ratus ada la rahsia....aku pun keturunan minang jugak...xde pun sambal mcm ni.....



Dijual upon request ye...satu bekas tu RM5....

X tau la bape kilo ikan bilis or cili yang dia guna.....

Hakikatnya memang ramai yg order dan ramai yg suka....siap dh ada nama dah kat bekas tu....so kitorang kalau nk order mmg kena inform awal2...nampak x kat  bekas tuh cili
Semata...pedas berapi...tp ada yg mkn buat mcm kaya sapu kat roti tau....pas tu terjerit2 kepedasan...aku pun x berani mkn byk...x pasal2 buasir kang..

Sapa suka pedas boleh la gang ngan mak rofi ni....
Siyes boleh gang.....


13 comments:

  1. Sambal ini memang cili padi kaw-kaw punya.
    Kakak suka sebab dicampur dgn ikan bilis juga bawang sebenarnya dah tu tumis.
    Berasap makan:)

    ReplyDelete
  2. Boleh terbayang kepedasannya tu....

    ReplyDelete
  3. kalau terlalu pedas sampai boleh bawak maut mmg tak berani lah nak makan.. hahahha

    ReplyDelete
  4. pedas nak mati tu..
    hehe..
    tgk warna hijau pn dh gerun tue.
    nama pn unik.
    kena try test jugak nie.

    ReplyDelete
  5. Mak oiii...macam sedapnyaaaa. Akak memang hantu cili api dik oiiii.

    ReplyDelete
  6. kty hantu pedas..ni mesti sedap giler ni kan.

    ReplyDelete
  7. Sambal Ijo? Kalau pergi Restoran Nasi Padang mesti ada sambal nikan...akak tak tahan pedas.

    ReplyDelete
  8. alamak feberet saya ni
    hari tu order sambal berapi waghih tu. hoih sodap podeh

    ReplyDelete
  9. sambal minang..pasti pedas kaw-kaw ni..hehe

    ReplyDelete
  10. Eh, ni macam sambal yang biasa my sister buat! Memang pedas berasap. Cili padi semata tapi yang lagi best ada ikan bilis tu. Saya pun sangat suka tapi tak tahulah pulak namanya sambal Minang. Dulu-dulu masa kat Johor, di kampung halaman yang rajin buat sambal nih.

    ReplyDelete
  11. boleh nampak tahap kepedasan tu kalau makan..huhu..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah