Monday, February 24, 2014

Today's Breakfast

Just quick update from me....hari ni banyak meeting nak kena handle...mcm2 prepareration
Dengan nak buat claim boss kecik...dengan aku tengah migrain yang amat dari Sabtu bawak ke hari ni....sampai pg tadi dari Seremban. .awal giler...naik minum kat pantry ada plak kuih kegemaran....

Jom lets check it out


Kuih lopes RM0.40 Seketul


Karipap pusing inti kentang

Secawan teh tarik

Itu lah sarapan aku for today...total sarapan untuk permulaan hari RM2.00
Murah kan?
MaLas nk cari makanan lain kat food court bawah tu...sarap kat pantry je...
Sib baik la mak tea lady ni rajin buat duit....x yah nak pening2

Thats all for now..

Happy working u olls..


39 comments:

  1. kuih lopez peberet tu kak..
    susah skit nak jumpa kat sini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini pun mak tea lady yang jual ni Zee..kalau x mmg susah nak jumpa..

      Delete
  2. kuih lopes sedapnya.... selalu jumpa time bln ramadhan je

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu...memang time ramadhan je pun selalu jumpa

      Delete
  3. bestnya ada tea lady..company kami patut hire sorang..hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. better kot...cari yang mak2 jer tau...hehehe...selalu airtangan mak2 ni sedap...

      Delete
  4. Karipap pusing is my feveret too. SA, perasan tak kedai nasik kukus kat Sooka tu dah tutup? Apsal eh? Seksa betul nak cari nasik berlauk ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahai Lyd...sooka tu setahun 3 kali pun payah nak jejak...bukan apa..mahal..hahaha...kalau food court kat bawah tu ada gak la pi...itupun ntah apa2...SA selalu bawak bekal dari rumah...

      Delete
  5. terliur pulak nampak kuih lopes tu..untungnya ada sarapan yg murah...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. untuk kuih tu jer la RM2, air tu free of charge..

      Delete
  6. kuih lopes tu sedapppp..... my fave... kak long, get well soon...

    ReplyDelete
    Replies
    1. fave my family tu dik...tq..xde benda la migrain ni...sikit jer ni..malas nak layan...

      Delete
  7. sedapnyeeee kuih lopeh tu SA..teringin la pulak rasanya!

    P/s: Pls take care ur self dear..kita sekapal pesakit migrain so i know how sakitnya tuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. teringin...alahai kalau dekat boleh tolong belikan ha...tu la..jarang kena ni mak oii...tiba sabtu lepas sampai hari ni plak sakitnya x hilang2...

      Delete
  8. kak, karipap pusing dengan lopes memang fav...kalau karipap tu saya suka garing mcm hangus sikit--> biar ranggup memang best

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah..ramai betul gang suka karipap pusing ni kan...

      Delete
  9. a simple bfast.. tapi SA jgn lah mkn lopez & teh tarik.. angin tu.. kata sakit kepala kannn..
    pray for your speedy recovery.. enjoy you day :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh yer ke...kepala ni dah sakit dari sabtu...dah itu yang ada..memang bedal itu je la..ok2..esok tgok apa yang ada..

      Delete
  10. sy x BF pon kak.tp ni nk g lunch.g mkn kepsi.hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. BF penting rara, jgn skip selalu tau...

      Delete
  11. My favorite kuih lopes tu. Memang sedaplah tapi dah jarang-jarang dapat beli. Nak buat, minta maaflah...tak tahu :)

    P.S. SA, dah up entri utk you. Thanks again.

    ReplyDelete
    Replies
    1. SA pun sama gak..pandai makan x reti buat...entry for me...hehehhe..nanti SA singgah eh...

      Delete
  12. Dua ringgit tapi puas sebab kenyang.
    Tengahari dah makan lagi kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu Kak Zakie..tgahari dah makan lain plak..tp selalunya SA tghri amik buah je...

      Delete
  13. heheh kalau cheida x cukup niii

    ReplyDelete
    Replies
    1. untuk akak cukup betul tu Cheida...senak nak ngabihkan...

      Delete
  14. Kat opis ni pun ada tea lady yg jual kuih, nasi lemak dan bihun siap bungkus. Lega...

    ReplyDelete
    Replies
    1. senang kak kan...x yah fikir pasal sarapan dah...

      Delete
  15. murahnya..kuih lopez tu kalau dapat..melopez le kita..

    ReplyDelete
    Replies
    1. agak2 kalau nak jadi JLo boleh la makan kuih tu selalu...muahahahahaha...

      Delete
  16. Replies
    1. RM2 untuk kuih je Doc...air tu free...

      Delete
  17. adoi kak lama xmakan kuih2 sejak dok d perantauan ni. xtau kat mana yg sedapp .. :)

    ReplyDelete
  18. sedapnya kuih lopes...teringin la plk...

    ReplyDelete
  19. Kuih lopes tu...bak sini sikit...haha..sedap tuuuu

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah