Tuesday, February 25, 2014

Makanan Mamak dan Dania....x Mungkin dapat Dipisahkan...

Korang tengok tajuk tuh....memang makanan mamak dan Dania ( family aku sebenarnya) memang x boleh di pisahkan...asal Ahad je meroyan masing2 ajak pi layan mamak..sememangnya...dan selalunya itulah rutin kami...kadang2 siap cakap..banyak sgt kas kas kot ( menatang apa kas kas)..memang dah tau dah x bagus makan roti canai selalu...tp benda sedap ni memang menjadi kegemaran kan...tgok atuk la kan...dah tentu2 atuknya ada darah Pakistan...mengikut ke anak2 dan cucu.....nasib la Labu.......

 addicted with kari kambing
anak dara aku ni menu dia tetap sama x berubah...roti telur ngan milo ais....

Hey....apa nak jadi la ni kan...asal weekend je diet ke laut....acaner nak pakai baju pantin nanti ni...muahahaha..berangan gilos...eh diet tetap diet ye...kat opis xde melantak bagai nak giler de...sana sini sekat...pagi tadi makan kuih jugak...tengahari x amik nasi...makan buah jer....tapi masalah sekarang satu jer...hari ni aku balik Seremban...mak masak rendang itik..confirm makan x hengat jer karang...huwaaaaaaaaaaa

16 comments:

  1. sedapnya kari kambing dlm gambar tu..meleleh air liur..kaksura n suami suka sangat kari kambing ..
    #diet sikit2 ok la..dah kurus dah..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeay..kak sura boleh gang nagn SA...SA memang pencinta kambing...

      Delete
  2. nampak sedap kari kambing tu kak.. dah kurus dah tu kak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan nak kurus Mizz Aiza...nak kurangkan berat ke berat yang ideal...SA ni kena 50kg je x leh lebih....hahahaha...

      Delete
  3. Aku x boleh makanan mamak ni....sedap tapi selalu kena ceri beri lepas makan...hubby dan anak2 ok aje lepas mkn....

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti MK alah dengan kari mamak kot...kan?

      Delete
  4. hishhh rugi wooo tak makan makanan sedap2 hehehe (kasi racun) :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hepppp.....jangan mendengki eh...hahahahah....

      Delete
  5. Kari kambing memang terbaik tu SA. hehe

    ReplyDelete
  6. dania makan kambing? kalau anak ema ajak pergi kedai mamak bukan nak makan tp nak download game semata-mata.

    ReplyDelete
  7. Waahh sedapnyaa tgk kari kambing tuh.. lebih2 lagi style mamak.. :)

    ReplyDelete
  8. Dah kena penangna kedaai mamak ni..tapi dia oarng kata, ada sesetengah masakan dia orang macam rojak memang addicted..sekali makan memang nak lagi..

    ReplyDelete
  9. tu dia.... baru best makan kari hari-hari kan.... lepas nie layan roti naan cheese confirm kenyang abis

    ReplyDelete
  10. Salahkan anak ya, SA. Sebenarnya memang sefamili pun minat kat mamak nih...hehehe... Saya mamak-mamak ni kurang. Nak makanan melayu jugak tekak ni. Yang rasa nak makanan omputih tu, silalah belajar buat sendiri :)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah