Wednesday, February 12, 2014

Sengkuang Calit...


Buruk perangai..dah makan suku baru amik gambar...x tau kenapa ari ni xde selera makan nasi...makan buah2 jer...betik...makan pagi tadi 2 slices...then makan sengkuang calit ni plak for lunch...
lain macam plak rasa sos merah tu...mcm masam2 skit...terus mintak mak tealady sos rojak buah...baru sedap makan...memang sos sengkuang tu rasanya masam2 ke erk? kenapa dulu aku makan x macam tu? pelik la....jangan perut aku meragam sat lagi dah la....


29 comments:

  1. Replies
    1. Mmg sedap sue but SA x in ngan sos dia tu...masam2 plak...

      Delete
  2. salam,
    sos sengkuang tu mcm mana? aritu wahida pun ada share kata sos sengkuang.. curious sungguh.. hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. X tau plak mcm mn nk describe...kaler merah pas tu tabur kacang tumbuk...sos tu dia beli kilo2 tau...bkn mcm bekas kecik tuh...

      Delete
  3. Ni mesti lapar tahap gaban sampai terlupa snap photo :) Tapikan orang di sini pun lagilah, sampai takda foto langsung kalau makan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. X lapar mummydearie sbb tu mkn sengkuang....tu ka..teruja terlebih ni...

      Delete
  4. wah...lama tak makan sengkuang calit...mungkin sbb cuaca panas kot yang menyebabkan perut rasa tak sedap nak makan...hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. X tau knp...nk kata pg mkn berat x plak...cuaca ok je....panas ke sejuk ke mkn ttp mkn...

      Delete
  5. Feveret akak dulu tuh..sengkuang ngan sos merah tuh..

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. Kena gagah jugak la...alas perut sbb x rasa nk mkn

      Delete
  7. sengkuang calit tu sedap ke? ada nampak booth jual benda ni

    ReplyDelete
  8. Dah lama tak makan sengkuang calit. Teringin pulak rasanya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena cuba kakcik...sos kat fb pun ada jual. .siap bg kacang lg...cer cari "sos sengkuang dolu dolu"

      Delete
  9. waa sedapnya..dah berpuluh tahun tak makan sengkuang calit nie. nakk sikit. hehe

    ReplyDelete
  10. mun xpernah makan sengkuang calit ni..sedap eh..

    ReplyDelete
  11. pernah makan sekali sengkuang calit , sedap...=)

    ReplyDelete
  12. sedapnye kak, teringat zaman kecik2 dulu :)

    ReplyDelete
  13. kalau makan nie memang leka kejap nie..... bila dah besar tengok mesti teruja kan sebab tak banyak orang jual skang nie

    ReplyDelete
  14. rasanya dah terlalu lama tak makan...agak-agak kat mana ada orang jual ek...?

    ReplyDelete
  15. teringat zaman sekolah dulu.. doposen je sekeping penuh kacang..
    skrg ni jadi trend balik sengkuang ni.. kuah tu siap dikomersialkan balik kot..
    sebenarnya layan jg makan benda ni.. :)

    ReplyDelete
  16. Masa zaman 80an dlu memang sos merah sengkuang menjadi kegilaan ramai,tp sekarang dah up tren sikit,di tambah dengan sos petis penang. Kalau nak tahu sengkuang calit mcm mana ,boleh visit page fb sengkuang calit muo.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah