Monday, February 10, 2014

Menu For Kenduri Doa Selamat

Jom tengok menu untuk kenduri doa selamat....jangan terliur ye..semua menu simple...dan semua pun masak sendiri...semua mak masak...aku just tolong sediakan bahan2 jer....ada gak yang si Lisa masak..kali ni aku jadi assistant chep..dah petang baru amik alih tugas chef of the day...bila aku di tugaskan untuk standby kat dapur..hidang menghidang..susun menyusun..

 Gulai perut campur rebung...pedas nak mati...
 kari daging
 sambal sotong
 ayam goreng berempah
 sayur campur
 buah tembikai
 kuih bingka ubi
kuih koci...

itulah semua menu untuk kenduri doa selamat...semua nak buat entry kan...bukan la nak menunjuk ke apa you alls...untuk simpanan peribadi...esok2 mana tau boleh jadi rujukan kan...x tau nak buat menu apa untuk kenduri ke...boleh refer kat sini...kadang2 buntu x tau nak jamu orang makan apa...

Next aku update tetamu plak eh....


10 comments:

  1. Perut dgn rebung masak lemak pedas sedaplah... kalau tak pedas tak kick:)
    Koci pulut aduhai kakak sukaaaa ni. Nak carilah kat pasar malam tempat kakak Rabu ini..

    ReplyDelete
  2. adooiiii bisa berbunyi perutku..aahahahha

    ReplyDelete
  3. Simple kat kau SA?? Mak tgk lauk rebbung ngan perut tu pun dah cukup aikio mak merembes2 kuar nih hahhhhhhhhhhhh...


    Dapat plak mkn ngan ayam berempah tu. Perkhhh perkhhh perkhhhh.. Kijam kau SA!!

    :p

    ReplyDelete
  4. kalo akk bg sy gulai lemak rebung.dgn ayam goreng.sy boleh mkn 3 kali tambah kak.

    ReplyDelete
  5. gulai perut rebung, terbaek oooo. sedap

    ReplyDelete
  6. peminat rebung..terliur tau.
    pedas2 lagi sedap .

    kuih koci pun

    ReplyDelete
  7. sedapnya masak rebung dgn perut tuh..
    terliur ni.... hehehehe

    ReplyDelete
  8. aiyakk..tengok gambar makanan sebelum lunch nie membuatkan perut yang sedang berkeroncong ini semakin rancak..hahaha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  9. kan dah kata.. sedap2 semua lauk tu.. SA.. bila nak jemput divass & the gang dtg rumah.. masak makanan kampung tau.. slurrppp ;)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah