Tuesday, February 11, 2014

Tako Tao

Semalam memang panas terik kan....panas lain macam...terus aku ajak adik aku pi Jusco Seremban 2 pekena ekon free...hahaha...panas berdenting sampai aku mandi berulang kali...memang x terdaya tau...di samping tu nak cari hadiah untuk baby one of my colleague kat opis...kebetulan plak mak pun nak cari barang2 dalaman wanita kan...so memang harus la bawak pi Jusco....then si kudut plak belanja makan sizzling yee mee...dania nak makan chicken chop....dah settle makan semua nampak plak kuih tako ni...sebelum ni nak cuba tapi orang meramai beratur...mesti menarik kan...tiba semalam x de orang so...order la...Tako octopus and prawn...sedap nak meninggal u olls...memandangkan sedap..kita kasik review free kat sini....hahahaha....xde modal la tu kan....

 pilihan pelbagai perisa kuih tako..
 tako octopus RM4.90
 Tako prawn RM4.90
 staff memang pakai uniform macam ni kot...
 mamat ni tgh masak tako...
 anak dara i yang x menolak nak makan...request lagi ada...heheheko tgok pipi dia tuh...
 lama lagi ke bang......9 minit kak...
 dah nak siap dah...ni dia tgh siapkan letak sos and secret dish bagai...

muka happy tapau kuih Tako...

 warna pembungkusan pun menarik...
 isi di dalam...setiap satu set ada 3 pcs kuih tako...
total damage RM9.80

Well...dengan harga yang murah tu boleh la next time order lagi...dania pun suka...
rasanya kat mana2 jusco ada outlet Tako Tao ni...if korang nak cuba boleh la terjah mana2 outlet ok...
aku yang terdekat Jusco Seremban 2 la...yang lain2 aku x tau...pernah gak ternampak kat Tesco...tp x pernah cuba plak...
malu plak nak cakap...ini first time aku makan kuih Tako ni...pas ni dah tau sedap pasti akan cuba lagi....

32 comments:

  1. chicken cheese dgn unagi pun sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. Along baru first time melayan....kesian kan..nanti la boleh beli lagi..

      Delete
  2. amboi anak buah diva... pipi dah macam Ash...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa...tau x pe...memang tembun pipinya...

      Delete
  3. Replies
    1. Nanti akak cuba yang chicken cheese plak...

      Delete
  4. Memang sedap Along..saya siap beli acuan utk buat lagi..tp susah nak dptkan isi sotong tu :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh yer ke..ada jual acuan dia eh...tp nak buat tu kena belajar jugak kan...serius sedap la...

      Delete
  5. lieya pun suke tako kat sini along...sedapkan..tak sah tak tapau due kotak kalo pergi...tapi sejak mia mija suke makan tako jugak kene laa up tapau sampai 3 kotak ekekekekeek

    ReplyDelete
    Replies
    1. along pun baru try Lieya...itupun Dania la asyik berzikir tepi telinga...

      Delete
  6. Tako nie boleh buat gian tau. Mahal...dulu2 RM4.00 dapat 6 biji dikkkk... Masa tu time akak dating kat mid valley berbelas2 tahun lepas. Hahahahaha. Tapi tako kat Jusco S2 ni copek naa habih. Kalau poie lopeh maghrib, konpem habis dah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah ramai yang tau makan jadi mahal plak eh....betul la kak...sekejap jer dah abih....eh akak duk somban jugak yo?

      Delete
    2. PD dik... dokek yo. Kojo kek Bkt Jalil... Eh, merata2 la akak nie...

      Delete
  7. peberet aku ni weiiii

    kat pasar mlm pun dah ramai jual benda ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh yer ker...alamak aiii...aku dah lama x pi pasar malam...

      Delete
  8. sedap memang sedap.. tapi pada saya mahal sangat.. tu tak tahan tu.. tiga bijik mana cukup.. hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dasar kan...3 bijik x cukup...sabar jer la.....

      Delete
  9. Saya pernah gak makan Tako-Tako nie sekali memang rasanya dia not bad,..sedap gak..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa...tu la..dah try sekali pasti nak lagi kan...

      Delete
  10. Replies
    1. alahai...x tau nak describe rasa dia macam mana la alin...but memang sedap...

      Delete
  11. nmpk mcm best. hmmm... tapi mana le nak cari kat adelaide ni? -_-

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best dear...Adelaide....alahai..knp dekat sgt .....hehehehe

      Delete
  12. kat jusco lah iols llu beli tako tao ni
    mmg sedappp..alamakkkkkkkkk mcm nak pi beli jap lagi
    tp tulah 3 ketul 4.90 mahal jugak
    mcm x puas makannn kena beli byk2 kan kan kan

    ReplyDelete
  13. Kalau free review kata rasanya sedap sampai meninggal, takut pulak nak mencuba! Alahai, SA tak payah malu mengaku. Saya ni tengok aje orang berbaris panjang, mencuba tak pernah langsung. Tapi macam nak cuba pulak sekarang nih :)

    ReplyDelete
  14. tak pernah makan lagi...tapi my daughter suka Tako-tako nie.....

    ReplyDelete
  15. Nizam yang suka makan tako tao ni.. tekak I kurang penerimaan sket..
    sesekali cedok jugak kalau Nizam makan.. hehe

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah