Thursday, February 27, 2014

Sinar Hari Ini..


Cuaca hari ni sgt cantik...matahari bersinar namun bumi masih merindui hujan....entah bila la hujan nak turun kan...semalam masa balik kerja titis2 rintik2 hujan turun...tp sekejap jer...allah...rindunya pada hujan...
dengarnya ada jugak hujan kat negeri2 lain kan...call my mum semalam kat Seremban masih xde hujan yang turun...sana sini banyak kebakaran...terbaru yang di Sarawak tu sampai 2 orang kanak2 rentung terbakar...kesian betul...terus terbayang2 si kembar dan Dania...moga dijauhkan dari anak2 aku dan jugak anak2 orang lain kan...semoga allah permudahkan untuk kita semua dan turunkan hujan semula..x sanggup rasanya bila tengok sana sini air di catu...walau tempat aku x kena..x mustahil suatu hari nanti kena juga kan...


9 comments:

  1. tu lah, harap2 keadaan cuaca di Malaysia kembali normal...

    ReplyDelete
  2. sama2 kita doakan agar Allah segera turunkan hujan membasahi bumi yg kian ketandusan ini. amin amin

    ReplyDelete
  3. kat melaka dah lama tak hujan...bandar melaka hampir 2 bulan tak hujan...angin kuat, cuaca kering.....

    ReplyDelete
  4. Memang tak sangguplah kalau takda air ni. Siksa hidup jadinya. Semalam macam ada hujan kejap. Kalau saya basuh kereta aje, mesti hujan turun. Kalau saya tak basuh kereta, berminggulah tak hijau. Tension.

    ReplyDelete
  5. Dgrnya musim kemarau nie berlartutam sampai bln april nnti kak..huhuhu.. bertabah jer la.. :(

    ReplyDelete
  6. sama2 lah kita berdoa yer SA... mmg panas sangat skrg ni.. rasa nak berkubang je dalam kolah 24/7 hahahaha

    ReplyDelete
  7. sekarang semua orang rindukan hujan. Kalau tak semua merungut. baru tau nak hargai nikmat lepas Allah tarik.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah