Tuesday, February 4, 2014

Cendol Songkok Tinggi Marvellous!!

Masa Sabtu majlis persandingan tu ada cendol..macam biasa la kat mana2 kenduri kahwin memang akan ada cendol or stall2 lain...but apa yang ingin aku ketengahkan di sini adalah keunikkan Cendol Songkok Tinggi ni...owner cendol ni semua dress up ala2 traditional siap pakai songkok tinggi...kalau letak basikal tua as a prop kat tepi tu dah nampak classic sngat dah kan...

 owner sedang siapkan bahan2 cendol
 rasa cendol dia sedap giler...sedap sangat2...aku ulang makan 3 kali or lebih...memang x puas...rasanya cukup..lemak santan terasa..kacang merah besar2....sampai la ni terasa2 plak....
ha...ni biz card diorang...

Follower aku di area Seremban kalau nak merasa cendol ni...aku di maklumkan diorang ada gerai kat area Jiboi Seremban, mana yang nak cater diorang untuk majlis2 sila la berhubung dengan number2 dalam biz card tu...aku rekomen sangat2 cendol ni sebab sedap...harga boleh runding...Mak long aku amik dia ni sampai ke petang....memang x putus2 orang duk layan cendol...kira x rugi amik la....

23 comments:

  1. Ari ahad eka pegi ke Lavender Height, pon ada cendol songkok tinggi ni. Makan cendol dlu sebelum kana nasik, terus kenyang. Hihi.

    akak seremban kat area mana? kot2 nanti bole jumpe hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya diorang ni mmg femes amos kat mana2 kenduri kawen area seremban la...akak seremban kat Warisan Puteri sebelah lekas highway tu...

      Delete
  2. kagum ar.. tak pernah jumpa lagi cendol songkok tinggi.. cendol sedap berpakaian traditional plak tu..

    ReplyDelete
  3. npe sedap cgt ni..suka cendoll...dah terasa ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. sabr syira..sabar..SA x dapat nak tolong ni...kempunan plak kang ha...

      Delete
  4. wuih..memang sedap pekena cendol lepas jamah nasi minyak, makin berlemak lah dalam perut ..tp itulah keunikan kenduri org kita yg semakin menjadi trend... songkok jenis tinggi tu asalnya bukan johor punya ke SA ?...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak...x tau plak diorang ni asal dari mana...tp dorang dah pemes kat Seremban...tunggu SA kawen eh...nanti SA cater diorang ni....

      Delete
  5. Sy penah bedal juga cendol songkok tinggi masa kenduri kawen opismate kat rembau. Sampai sekarang teringat2..yg pasti cendol ni habis dlu sebelum mknn lain habis....serius sedap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeay...ada prove kat sini....haa...memang sedap giler...

      Delete
  6. bagus stail diorang buat branding cendol diorang kan.. songkok tinggi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah...dari situ orang rasa teruja nak mencuba kan GB...

      Delete
  7. TNGGINYA SONGKOK DIAORAG.... MCM ZAMAN P RAMLEE LAH PULAK....

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah kan munna...mcm mana leh x perasan..zaman P Ramlee mmg pakai songkok tinggi..

      Delete
  8. pekena plak time panas2 ni kan.. mmg sedap giler lalu kat tekak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena beringat jugak lyn..x pasal2 sakit tekak kan...

      Delete
  9. wah! unik namanya 'cendol songkok tinggi'...lain dari yang lain...senang pelanggan nak ingat...

    ReplyDelete
  10. memang glamour cendol ni.. memang sedap dan terbaik...

    ReplyDelete
  11. wah..cendol songkok tinggi... tu mesti dok kena pakai laa songkok tu sepanjang buat cendol ye..hihi... musim panas ni... cendol mmg laku

    ReplyDelete
  12. amboi trade mark songkok tinggi tu yg tk tahan,.. hehehe

    ReplyDelete
  13. Aduhai, jauhnya nun di sana Cendol Songkok Tinggi ni! Memang tak dapat merasalah...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah