Thursday, February 20, 2014

Kari Ikan Versi Suriaamanda


Semalam adalah mood baik dan rajin sgt2...beli ayam...beli Ikan...beli bendi...dalam kepala dh set nak buat asam pedas ikan kembung...bahan dah siap..sekali tgok2 asam jawa xdo..gigih pi turun bawah semata2 nk cari asam jawa...haram xde jual pun...penat je turun..last2 kita cari alternatif lain...beli kari babas sepeket...masak kari je la..maka terhasil la itu kari aku yg tidak bersantan...iolls mmg suka kari mamak style cuma aku x letak susu...mamak style pun letak kas kas kan...menatang kas kas tu pun aku x kenal
Masak je la ikut versi aku...usah korang mintak resepi eh...aku main campak2 je...nama pun hidup bujang di rantau org....if duk umah Seremban semua dh terhidang dh.....
Lauk yg sama jugak aku bwk pi opis utk lunch...Aku up Ikan masin 2 ekor kasi ummph masa makan kang....ari ni kena makan nasi...dh 2 hari lebih x makan nasi kan...kang xde energy....esok diet balik....malam kang x mkn nasi...

11 comments:

  1. samala.. ida pun suka masak kari tanpa santan..
    ala mamak gitu..

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum kak, hehe sheila pun kurang guna santan bila masa kari. hehee kalau kat rumah mertua buh susu cair je. hehee ~~~

    ReplyDelete
  3. kari tanpa santan adalah trademark diva...wakakakaka.... amboi sampai 2 keping ikan masin macam mama plak...

    ReplyDelete
  4. kekadang yang campak2 tu yang sedap kak..kalau ikut gram sangat nanti rasa dia skema..hahaha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  5. masak cincai2 campak2 tulah yg lagi sedap sebenarnya

    ReplyDelete
  6. menu lieya semalam ni along...lieya masak cencaru kari hehehehe..boh terung boh tomato...aiyoyoo makan lak ngan ikan masin....terangkat woo!

    ReplyDelete
  7. Amboi, SA sampai dua ikan masinnya! Saya ni kalau namanya kari cuma suka ayam atau daging aje. Tetel lagilah afdal.

    P.S. Sorry, barang dah sampai lama cuma belum up appreaciation dalam blog aje. Nanti dah buat saya inform SA. I know, I know tak wajib but nak juga buat :)

    ReplyDelete
  8. husband saya pandai la buat kari tak guna santan..saya mmg tak pandai buat kari.. buh kari tapi jadi rasa kurma..hahaha

    ReplyDelete
  9. Kari bujang namanya ninya ni..
    Siap bawak bekal.. Jimat duit ;-)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah