Tuesday, February 18, 2014

Lunch dan Kembali Ke Pangkal Jalan....

Selesai menuai hasil kat Jalan TAR dan Sogo...baru masing2 penat dan rasa lapar...cari gak la kot2 ada kedai makan kat area Jalan Tar tu...tp tu la x jumpa..kiri kanan duk kedai kain je...makin rambang plak mata membelek...at last kita ke KL Sentral semula..makan kat situ je pas tu nanti senang terus naik train je kan...xde nak susah2..nak2 plak si bam bam aku tu dah lapar...dia apa jer yang x lapar...belum sampai lagi dah sibuk tanya nak makan kat mana...pas tu merajuk...ada ke patut dia nak makan kat pavillion time2 tu jugak...satu hal nak mengheret hasil2 shopping ke sana...oh tidak....x dapat de....terus muncung panjang sedepa...last2 atuk cakap jom makan kat The Chicken Rice Shop je...


penat eh mak...tp muka ada seri kan...seri penuh kepuasan...hahahaha...


at last senyum jugak


si kudut pun happy...


steam chicken aku punya


Roasted chicken for all of them..


total damage...


see..mak senyum happy...sibuk nak pergi lagi tau....hahahaha...Dania tu dah ngantuk la tu...


kan betul...lelap...


at last aku borak ngan si kudut je...mereka2 bertiga tu dah lelap kepenatan dan dah kenyang....

ini baru setengah hari punya trip ni...kalau aku bawak pi KWC ke...pi Uptown Danau Kota ke...x tau la caner penatnya diorang kan...heran tu...dari Seremban memang dah target...abah ngan mak penat nanti ni...so...pelan2 je la jalan nanti...xdenya...elok jer diorang bersemangat jalan...
sabar jer la kan...

x per la...as long as diorang happy...aku pun happy....tunggu la next trip plak kan..sesekali jalan2 macam ni seronok...


8 comments:

  1. Betullah janji mak-ayah happy puas rasa hati.
    Letih balik shopping/makan-makan tak apa boleh rehat..

    ReplyDelete
  2. ciken rice shop tu, saya suka sayur togeh nya

    ReplyDelete
  3. penat tapi mesti puas hati ngan hasil tangkapan hari tuh..hehehe..kalau akak nak bawak pergi uptown or KWC tu mesti mau tido satu malam,..kalau nak buat day trip takut tak larat plak nanti..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  4. samalah ngn mak kty .
    kadang kty risau nk bwk mak berjalan ..sbb dia sakit kaki bagai.
    tapi bila bawak jalan selambar je.+ happy sgt2..lupa sakit jap .

    ReplyDelete
  5. sesekali mmg seronok.. happy je tgk kalau parents kita pun happy.. kita sebagai anak mesti bangga kan SA =)

    ReplyDelete
  6. Jalan TAR tu kalau sekali pergi memang sekurang-kurangnya 4, 5 jam nak membelek. Lepas excited membeli belah baru terasa lapar, baru menggagau cari tempat makan. Tapi kalau buat selalu trip ke sini SA, rabak poket tension pun ya juga tengok ramai sangat orang :)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah