Wednesday, February 26, 2014

Frustrated!!!!


Semalam balik Seremban...semata2 nak makan lauk rendang itik yang mak masak....dapat makan dan sempat masak sikit buat bekal pi kerja...menu simple...telur masak kicap dengan ikan masin tenggiri jeruk...dah bungkus jugak rendang itikm untuk jamu kawan2...dapat la sorang sikit rasa kononnya...tp enth kenapa..bekal aku bawak masuk kereta pagi tadi masa si kudut hantar pi Terminal...aku boleh selamba jalan x toleh kiri kanan and naik bas..dah naik bas, bas nak gerak baru perasan bekal tinggal dalam kereta...ya allah sedihnya...terbayang muka kawan2...sedihnyaaaa......serba salah plak...dah la masak lebih....ni la masalahnya bila jiwa serabut...ni la masalahnya bila otak ligat berfikir jer...tido pun x lena sebab kena ganggu ngan boss malam tadi...entah la...dah xde rezeki nak buat macam mana kan...bekal tu pun dah selamat si kudut bawak pi kerja kot.....x per la kawan2..dapat bonus hujung bulan 3 nanti aku ganti la balik rendang itik tu ye...sib baik xde yang pregnant..kalau x confirm sentap ngan aku....


30 comments:

  1. alah rugi tuh... rendang itik wokeh...

    ReplyDelete
  2. Dah tak ada rezeki la tu..hehe..

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Rendang itik is the best..lg best dari rendang ayam

      Delete
  4. alamak nak sentap lah boleh tak? ekekekeke...kak long itu namanya tindakan separuh sedar kerana tak fokus tu... hu hu hu...

    psst psst, takutnyaaaaa kena skodeng.... muahahahaha.... once a stalker is always a stalker...

    ReplyDelete
    Replies
    1. X yah..cukup akak sorang je sentap...well I olls kan retis..sbb tu kena skodeng..eh bukan..I olls MJ Divas la....lupa erk?

      Delete
  5. Huhuhuhu. Macam tu sekali. Banyak ingat apa je tu. =)

    ZH Blogger

    ReplyDelete
  6. saya pon pernah jadi mcm ni..masak2 letak dalam bekas terus pergi kerja tak bawak pon ... hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa nak nangis bila abah call tanya cane bleh lupa...huwaaaaaaaa

      Delete
  7. bukan rezki ler namanya tu...
    rezki di lain hari nanti in sha Allah...

    ReplyDelete
  8. samalah dengan sy..kalau byk berfikir sangat...byk benda boleh lupa..jalan balik rumah pun boleh sesat...adoi

    ReplyDelete
    Replies
    1. i olls pernah sesat jalan...menonong je x masuk simpang macam biasa..dah jauh baru pasan...

      Delete
  9. nok, aku pernah rasa perasaan mcm tu, teringin bagai nak rak siap bwk bekal bagai, pastu tertinggal, mmg frust giler wehhhhh....grrrrrr....

    sabo je la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..nak plak masa rehat tadi abah call tanya macam mana boleh tertinggal...lagi aku sedih...

      Delete
  10. memang frust lah... takde rezeki org kata...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Deqna...sedey tp dah xde rezki...

      Delete
  11. Rendang itik, mesti sedap tu, tak de rezeki untuk kawan2, tetap kena lunch tau SA.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap..memang dah asing untuk kawan2..tp dah xde rezeki..nak buat cane...dah lunch pun makan nasi goreng je..

      Delete
  12. takder rezki tu SA... nanti buat lagi rendang tu..

    ReplyDelete
  13. mmg frust kalau benda2 gini happened kannn... rasa nak jerit je kat diri sendiri hahhaa..
    Wooo rendang itik tu mcm menarik je..tapi tak ada rejeki utk kawan2 SA.. huhu

    ReplyDelete
  14. Rendang itik tu saya ok aje.... tapi part ikan tenggiri masin tu memang tak ok bila mendengarnya :)

    Takpalah SA dah terlupa nak buat camna. Takda rezeki kawan-kawan nak merasa. Kena tunggu bonus bulan March nantilah ye :)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah