Wednesday, February 12, 2014

Menu Si Pemalas Lipas....


Haaaa...dh kenapa jadik pemalas kannnn.....mlm td aku xde mood nak masak....
Bila xde mood maka makan megi sajork...nak ajak cik abe mkn kat luar masing2 tgh penat...singgah kedai Acheh yg mcm hidup segan mati x mau tu..nampak ketam sederhana besar ni...beli 2 ekor RM4.15....beli sawi seikat RM1...discount 15 sen...byr RM 5...settle....sampai umah masuk baju dlm mesin basuh...terus pung pang2....terhasil la megi kari ketam pemalas lipas si Suriaamanda ni....
Ni menu pemalas...menu rajin x tau la apa jadik...
Harap2 ari ni mood aku x mcm gunung berapi Sinabung ....even si giant mood x berapa nak ok...bz tetap bz...claim byk gila nk hadap...kot aku nyer claim xpe la jugak kan.....
Ok u olls...I olls nk buat keja ni....see ya next entry....

Sekian terima kasih

Si pemalas lipas

Suriaamanda..


18 comments:

  1. kira rajinlah ni ada ketam sekali...

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh...rajin eh...padahal along tgh malas masa ni tau deqla..

      Delete
  2. amboi saja jer kan...bagi orang yang gila ketam ni jeles...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha....kalau dapat ketam lagi besau best kan...

      Delete
  3. sedapnye ketam tu kak... terliur tengahari nie haa

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahai..dah abih dah...hahahahaha......jgn la terliur...

      Delete
  4. Bila malas lipas pulak jadi mangsa. Tak patut betul hihi...
    Tapi ini bukan malas sebab maggi siap berketam/sawi - sedaplah
    Ada restoran menu utama meggi ketam tak tahu ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. x tau la apa relevannya lipas dalam ini cerita kan...hahahahaha

      Delete
  5. sedapnya kak..kalo malas memang megi jer la senang..
    yang penting sedap..hahahaha tapi ni kira tak malas lagi la..siap ada sayur ngan ketam tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak namakan pemalas sebab masak dalam keadaan malas masa tu...

      Delete
  6. Alamak, kalau pemalas macam ni kalau rajin macamanalah rupa menunya! Kalau sayalah yang jadi pemalas, maggi kosong aje tuang air panas. Hah, itu memang confirmed pemalas tahap teragung :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau rajin..rasanya x tau la macam mana rupa maggi tu...ntah2 dalam mangkuk lagi canggih plus bahan2 lagi banyak kot...

      Delete
  7. ehhh...meggie kari ketam tu dah kira rajin laa..sy kalau dah sampai malas tu, meggie kosong ngan telur jer..hhehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  8. masak megi ketam di kala malas...haishh kalu sy ni kira rajin sgt la ni...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok la...rajin la....walau masa tu tgh malas...

      Delete
  9. Akak kalau malas, drive through McD jer dikk..hahahahhaha. Kalau dah boleh masak tu, rajinlah tu. Tapi kalau akak, siaplah tumbuk cili bawang bagai...tumis macam nak masak mee rebus pun ada. Hahahahah

    ReplyDelete
  10. gerammm je tgk ketam tu.. tapi takut nak makan ketam lagi takut naik allergic mcm haritu.. =(

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah