Saturday, February 15, 2014

Simple Lunch Saturday

Assalammualaikum....

Happy weekend u olls....kemana hari ni....panas nyer Seremban....ikut hati nak berendam pi mandi air terjun...tp ntah ada air ntah x la kan...dah 3 kali aku mandi ni....

Ari ni lunch simple jer...ayam masak lemak cili padi....korang pun dah biasa kan pasal ni...selalu pun aku kongsi...kali ni xde la pedas mana...makan untuk 5 orang jer...adik2 x balik...



Up sekali ngan bendi goreng ni...ni memang favvy aku jugak...sedap...

Alhamdulillah rezeki di hari Sabtu...mana nak pi sejukkan badan ni weh....ada gak pi mall lagi ni kang....
kalau pi x leh la nak cuci2 mata je...bukan xde duit nak berbelanja...ada...cuma kena la kawal nafsu...kang macam2 aku beli...hujung bulan masih lambat lagi...BRIM 3.0 ?
Eh aku dapat ke...hahahaha...x tau la bila masuk dalam akaun kan...kalau ada wahhhh...leh shopping baju keja....oi..oi....td baru cakap nak berjimat kan....kena ingat...tahun ni raya bulan 8...bulan 7 nak posa...cari kain buat baju anak cepat2 lagi bagus...mengada kan...kang terpaksa plak beli baju siap macam tahun lepas...eh...kalau ajak mak pi Jalan TAR pun best ni kan....agak2 mak nak x eh????

24 comments:

  1. Assalamualaikum kak SA, wahwahhhh terliur mak buyong tengok... nak sikit... sheila kerja ni ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahai...siannya mak buyung....nanti akak buat open house akak masakkan eh...

      Delete
  2. Sedapnyaa lunch....cuaca mmg panas sekrg ni kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Weekend je lunch sdp2...sgt panas Linda...sampai byk hutan terbakar

      Delete
  3. terliur lak tengok menu masak lemak tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sdp dik...nk masak pun sng..dh byk kali akak share..

      Delete
  4. hahah dari plan nak mandi air terjun, sampai ke Jalan TAR ha, tak panas ker jalan TAR tu?

    ReplyDelete
  5. waduh..nyum3 banget la kak.delicious sgt2..

    ReplyDelete
  6. cuaca memang panas..rasa bibir kering sahaja...^^

    ReplyDelete
  7. ayam masak lomak cili api memang feveret den , makan dengan kicap perghhh layanzzz...

    ReplyDelete
  8. Sedapnyer! Kat sini takde bendi... Rindu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aik xde eh...x per dik boleh guna sayur lain...bila nk balik mesia?

      Delete
  9. haish. lapar pulak jadinya baca entri ni. meh kongsi sikit cerita kat blog saya.
    http://iluvtour.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahai...xde niat buat lapar la...nanti SA terjah...

      Delete
  10. Simple ke cmni.. Hehe... Mcm x simple je.. Hehe

    ReplyDelete
  11. terliurnya aiza tengok masak lemak cili padi tu.. lemak berkrim disukai ramai.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meh dtg umah akak...akak boleh je jamu..nk ayam kg...ayam bandar...ayam pencen pun ada...

      Delete
  12. simple tapi sedapppsss.. my fav ever masak lomak cili api tu.. dapat pulak sambal belacan... pergghh terangkek bontot ;P

    ReplyDelete
  13. Katanya panas tapi nak jenjalan kat Jln TAR lagi. Kelakarlah, SA nih... Marbeleslah ayam masak lemak. Saya memang suka.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah