Monday, September 22, 2014

Aktiviti Hujung Minggu

Macam dah xde keroje dah aku ni...padahal banyak je koje...haha...blog aku..kalau xde citer pasal bab menu mrmang x sah...mesti nak tepek jugak..dh hujung minggu balik kampung..itu je la koje aku pun...tp kan..aku just tengah diet nasi...makan lauk je sudah...seciput nasi pun x makan...now dah serasi dengan amalan...makan buah...dan amik roti gandum....


Cili dan kunyit hidup ditumbuk lumat...


Gaul  Dalam kuali...masukkan santan...berenang2 


Dah siap...nak nampak seri boleh letak kacang botol...

Next hidangan seterusnya

Ayam masak lemak cili api


Sama je konsepnya.....


Dah siap


Kambas ( adik beradik peria) goreng berlada

m
Ulam kacang botol....petik je....

Ini la menu weekend aku dan family kat kampung....
Sedap??? Of course sedap...tp yg x sedap aku tgh diet nasi...so hadap mkn lauk2 ngan ulam tu semua...dh mcm kambing kata mak aku...kambing pun kambing la.....janji perut aku x muncit lg....hahaha....

Korang tgok la ye gambar makanan tu...aku x rajin nak tepek resepi....masak lemak tu dh biasa aku tepek kat sini kan...yang kambas goreng berlada tu nanti aku bg resepi....kambas tu adik beradik peria...ke ada nama lain yg aku x tau....bagus untuk awet muda tu....

See ya next entry.....


14 comments:

  1. sy pon dh start puasa nasi balik.huaaaa.sangat x best!

    ReplyDelete
  2. sama resepi hari minggu akak..ayam masak lemak..sedap betul makan..hari ni kena control balik..huwaa..:)

    ReplyDelete
  3. Chaiyok berdiet..iman kena kuat..tambah2 balik kg..hehe

    ReplyDelete
  4. ktorang u panggil peria tu kambas gak.. agaknya org negeri memang panggil kambas ek

    ReplyDelete
  5. Sedapnye...kambas first time dgr perkataan tu.

    ReplyDelete
  6. sedapnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......

    ReplyDelete
  7. memang sedap selera kampung kak..bertambah makan ni..selamat berdiet kak..ratah pun sodap!

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah